Local

Scandal monstru în cimitir! O ieșeancă a cerut ordin de protecție

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal monstru în cimitir O ieșeancă a cerut ordin de protecție
O ieșeancă și verii primari s-au certat și s-au amenințat chiar în cimitirul satului, în timpul unei slujbe pentru comemorarea persoanelor înhumate

Scandal monstru iscat între trei verișori din comuna Lețcani, județul Iași. O ieșeancă și verii primari s-au certat și s-au amenințat chiar în cimitirul satului, în timpul unei slujbe pentru comemorarea persoanelor înhumate

Se pare că mărul discordiei ar fi chiar un loc de veci pe care femeia îl dorea. Întâlnindu-se la slujbă cu cei doi veri, săteanca ar fi fost jignită și amenințată de indivizi, izbucnind, astfel, un adevărat scandal.

La cererea verișoarei, magistrații ieșeni au emis un ordin de protecție împotriva bărbaților.

Ordin de protecție, după cearta din cimitir

La data de 15.08.2022, trei veri primari au fost la un pas de a transforma cimitirul sătesc într-un câmp de luptă, din cauza unui loc de veci pe care nu știu cum să-l împartă.

„Reclamanta și pârâții sunt veri primari, iar între părţi există o relaţie conflictuală izvorâtă din folosinţa unui loc de veci din cimitirul sătesc, unde sunt înmormântate mamele părţilor din prezenta cauză.

Din declaraţia martorului rezultă faptul că, în data de 15.08.2022, aflându-se în cimitirul satului pentru comemorarea persoanelor înhumate în acel cimitir, între părţi a izbucnit un scandal, pârâtul adresându-i reclamantei cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă. Martorul a arătat că reclamanta era speriată şi plângea”, precizau anchetatorii.

După ce scandalul a luat sfârșit, lacrimi, jigniri și amenințări fiind aruncate, femeia a cerut ordin de protecție împotriva verișorilor pe o perioadă de trei luni, deocamdată.

Interpelați de instanță, pârâții au arătat că a existat un scandal între părţi în data de 15.08.2022, precizând că reclamanta a fost cea care a vorbit urât, iar ei au răspuns reclamantei, dar că nu au ameninţat-o în niciun fel. Pârâţii au arătat că sunt de acord cu emiterea ordinului de protecţie.

Scandal peste scandal

Verișorii certăreți nu ar fi fost la prima discuție aprinsă din cauza locului de veci. După ce mama femeii a murit și a fost îngropată, în familie a izbucnit un nou scandal, mama bărbaților aflându-se în același loc.

„Reţine instanţa că riscul producerii unor episoade de violenţă (înţeleasă în sens larg, sub toate formele) există, între părţi fiind certuri tot cu privire la acelaşi loc de veci şi în trecut (pârâţii au arătat că s-au certat şi anul trecut, când mama reclamantei a fost înmormântată în acelaşi loc de veci în care este înmormântată mama lor).

Din verificările efectuate la Postul de Poliţie Leţcani rezultă că în ultimii doi ani nu au fost depuse plângeri de părţi, iar în prezent se află în lucru dosarul penal deschis ca urmare a plângerii formulate de reclamantă împotriva pârâţilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, faptă comisă la data de 15.08.2022 ”, adăugau anchetatorii.

Adauga un comentariu