Local

Scandal monstru provocat de soții Mariana și Sorin Lazăr în Strunga. Primărița și fostul senator și-au pus cetățenii în cap după ce un drum a dispărut ca prin minune de pe hartă. S-a ajuns la plângeri penale

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal monstru provocat de soții Mariana și Sorin Lazăr în Strunga. Primărița și fostul senator și-au pus cetățenii în cap după ce un drum a dispărut ca prin minune de pe hartă. S-a ajuns la plângeri penale
Primarul din Strunga, Mariana Lazăr și fostul senator Sorin Lazăr au provocat un scandal imens printre cetățni după ce un drum a dispărut de pe hartă

Un adevărat scandal are loc de mai mulți ani în comuna Strunga, din județul Iași, după ce un drum din localitate a dispărut de pe hartă. Localnicii îi acuză pe soții Mariana și Sorin Lazăr, primarul din comună, respectiv fostul senator PSD, că au administrat lucrurile în așa fel, încât un drum care deservea locuitorii din zonă și care figura în registrele Primăriei Strunga dinainte de 1989 nu mai există în forma inițială, iar acum nicio mașină nu mai poate circula pe aici. Pe seama acestui scandal s-au deschis mai multe procese care durează de mai mulți ani, iar primarul comunei și mai mulți funcționari s-au ales cu plângere penală

Un scandal uriaș care pare să nu se mai sfârșească are loc în comuna Strunga între autoritățile locale și mai mulți cetățeni, care acuză conducerea Primăriei Strunga că a administrat lucrurile în așa fel, încât un drum care deservea mai mulți locuitori a dispărut ca prin minune de pe hartă. Oamenii susțin că drumul care figurează în registrele primăriei dinainte de 1989 nu mai există fizic în aceeași formă, iar acesta a fost ocupat abuziv.

„Sunt proprietarul unei suprafețe de teren situat în comuna Strunga. Terenul are ieșire la drumul public DS 164. La dezbaterea moștenirii, expertul a lăsat pe lotul atribuit mamei mele un drum de servitute cu o lățime de 4 metri, pentru asigurarea accesului din DS 164 la loturile atribuite prin partaj celorlalte rude. Drumul de servitute a fost lăsat cu o lățime de 4 metri, cu respectarea prevederilor legale, urmând ca accesul la acest drum să se facă prin DS 164. La un moment dat, s-a ajuns la modernizarea unor construcții și construirea unor noi clădiri, inclusiv anexe gospodărești. Cu acest prilej s-a ocupat fără drept parte din drum, făcându-l impracticabil pentru circulația autoturismelor sau a căruțelor”, explică Alexandru Nour Tomiță, proprietar din Strunga.

Plângere penală, făcută de cetățeni împotriva primarului comunei Strunga

Primăria comunei Strunga este condusă în prezent de Mariana Lazăr, soția fostului senator Sorin Lazăr, care a ocupat și el funcția de primar înaintea soției. Mariana Lazăr a primit moștenire odată cu funcția de primar și acest scandal cu drumul care a dispărut din registrele primăriei pe seama căruia sunt duse mai multe procese în instanță și mai multe plângeri la organele de anchetă.
Ultimul demers legal făcut de cei păgubiți este înaintarea unei plângeri penale împotriva primarului comunei Strunga și a altor funcționari care au lăsat ca aceste lucruri să se întâmple.

„În registrele vechi ale Primăriei Strunga este specificat clar faptul că drumul sătesc 164 a existat și există în evidențele Consiliului Local Strunga, dar în modul în care au fost înregistrate drumurile în inventarul comunei când aceasta era condusă de Sorin și Mariana Lazăr s-a încercat să se ascundă dimensiunile reale ale acestora, tocmai pentru a se putea acoperi situația ca cea a drumului 164, a cărei dimensiune a fost redusă pe măsura trecerii timpului, prin intervenția unor persoane interesate, fără ca autoritățile locale să ia vreo măsură pentru readucerea lor la starea inițială”, se arată în plângerea penală înaintată de cetățenii comunei Strunga.

Mariana Lazăr, primarul comunei Strunga, spune că nu s-a construit peste drum

Mariana Lazăr, primarul comunei Strunga, susține faptul că în acea zonă era o cale de acces spre o fântână pe unde localnicii aduceau apă cu ajutorul căruțelor și nu s-a intervenit peste suprafața acestuia.

„Acolo a fost o cărare, pe vremuri își aducea lumea apă cu căruța. Și acum poate trece o căruță pe aici. La noi pe hartă apare cu o lățime de 2 m și ceva. Nu este un drum lat, dar vrea să aibă acces cu mașina mare. Acolo erau construcțiile de când lumea, nu s-a intrat în drum. Acolo a fost o grădină mai mare cu trei moștenitori care trebuiau să își păstreze fiecare o cale de acces, dar unul a luat tot în față, iar cei din spate au rămas așa. Pe hartă nu este un drum de 4 m, gardurile și casele erau acolo construite, eu nu știu să se fi intrat în drum”, a spus Mariana Lazăr, primarul comunei Strunga din județul Iași.

Plângerea penală se referă la fals, uz de fals și la infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată comise de reprezentanții Primăriei comunei Strunga și de ceilalți participanți la soluționarea problemei. Reamintim faptul că soțul Marianei Lazăr, fostul senator PSD, are la activ mai multe dosare penale în urma afacerilor necurate pe care le-a făcut.

Adauga un comentariu