Prima pagină » International » Scandal sexual în televiziune! Un celebru prezentator a demisionat
Scandal sexual în televiziune! Un celebru prezentator a demisionat

Scandal sexual în televiziune! Un celebru prezentator a demisionat

23 apr. 2024, 11:30,
în International

Huw Edwards, un membru de lungă durată al echipei BBC, care a fost gazda principală a buletinelor de știri timp de două decenii, s-a retras din funcție în urma unui scandal sexual, a declarat postul public de televiziune din Regatul Unit, citat de AFP, luni.

Fostul prezentator TV, inseparabil legat de cele mai marcante evenimente petrecute în Regatul Unit de la începutul anilor 2000, „a demisionat astăzi şi a părăsit BBC”, au transmis reprezentanţii grupului media într-un comunicat de presă.

„După 40 de ani de serviciu, Huw a explicat că a luat această decizie la sfatul medicilor săi”, a adăugat BBC.

Huw Edwards, un tată de familie în vârstă de 62 de ani, a fost suspendat în iulie 2023 după ce a fost acuzat că a plătit o persoană minoră pentru a-i trimite fotografii cu caracter sexual. Prezentatorul TV a fost apoi spitalizat, suferind de depresie.

Scandalul, dezvăluit de tabloidul The Sun, a ţinut primele pagini ale ziarelor britanice în luna iulie, dezvăluirile fiind făcute pe parcursul mai multor zile. Numele jurnalistului aflat în centrul scandalului nu a fost dezvăluit iniţial.

Potrivit mamei persoanei minore, care avea 17 ani la începutul presupuselor infracţiuni, fiul ei ar fi primit 35.000 de lire sterline de la prezentatorul TV timp de trei ani, „în schimbul unor fotografii sordide”, ceea ce ar fi alimentat dependenţa lui de cocaină.

Însă tânărul, care avea 20 de ani atunci când a izbucnit scandalul, a spus că aceste acuzaţii erau „nişte prostii”.

Huw Edwards, vedeta BBC cu salariu colosal

Celebrul prezentator tv a anunțat moartea Reginei Elisabeta

Poliţia britanică a anunţat la rândul său că nu a descoperit elemente care să indice faptul că a fost comisă o infracţiune de natură penală.

BBC a fost sever criticat pentru modul în care a gestionat scandalul şi a deschis o anchetă internă, care a ajuns la concluzia că procedurile sale de tratare a plângerilor privind comportamentul angajaţilor săi erau inadecvate.

„BBC a acceptat demisia sa, despre care consideră că le va permite tuturor părţilor să meargă mai departe”, a adăugat grupul media în acelaşi comunicat.

Huw Edwards, vedeta BBC cu salariu colosal

Huw Edwards a fost multă vreme unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori de la BBC şi totodată jurnalistul său cel mai bine plătit, cu un salariu pentru anul 2022-2023 de peste 435.000 de lire sterline (peste 500.000 de euro).

El este jurnalistul care i-a informat pe telespectatorii britanici în legătură cu moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie 2022.

Tot Huw Edwards a comentat la televiziune şi nunta prinţului William cu Kate, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra în 2012 şi, mai recent, ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea în mai 2023.

Huw Edards a dezvăluit într-un documentar din 2021 că suferea de o depresie care „îl ţintuia la pat” cu regularitate.

„M-am gândit că i-ar putea ajuta pe oameni dacă m-aş deschide în faţa lor şi le-aş spune: ‘Poţi să ai un serviciu şi poţi reuşi’ (…) în timp ce te confrunţi cu astfel de probleme”, a povestit el.

Creştin practicant, Huw Edwards este căsătorit cu o producătoare de televiziune, Vicky Flind, cu care are cinci copii.

Soţia lui este persoana care a anunţat la începutul lunii iulie 2023 că prezentatorul TV aflat în centrul acuzaţiilor care vizau un jurnalist şi care au fost publicate în The Sun era într-adevăr Huw Edwards.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *