Local

Scandal uriaș după ce cavoul în care a fost înmormântată o bătrână din Iași a fost mutat cu excavatorul

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal uriaș după ce cavoul în care a fost înmormântată o bătrână din Iași a fost mutat cu excavatorul
Un adevărat scandal a fost stârnit după ce cavoul în care a fost înmormântată o bătrână a fost mutat cu excavatorul

Familia Petrei din comuna Scobinți, județul Iași, acuză faptul că un cavou amenajat pentru o bătrână din familie a fost mutat pentru a face loc unui alt mormânt. Acuzele se îndreaptă spre autoritățile din Primăria Scobinți, care ar fi mușamalizat cazul de profanare de morminte la care ar fi asistat mai mulți localnici

Un adevărat scandal a fost stârnit după ce cavoul în care a fost înmormântată o bătrână din Iași a fost mutat într-o altă locație față de cea inițială. Familia Petrei acuză autoritățile din comuna Scobinți, județul Iași, de faptul că au făcut în așa fel încât mormântul în care a fost îngropată bătrâna să fie mutat pentru a face loc unui alt loc de veci. Scandalul a început în urmă cu mai mulți ani, iar membrii familiei Petrei au acuzat faptul că mai multe declarații ale martorilor din dosar au dispărut între timp, fapt pentru care cazul a fost mușamalizat. Supărați că autoritățile din comuna Scobinți nu au rezolvat problema și mormântul bătrânei a fost lăsat în continuare în locația în care a fost mutat, familia Petrei a reluat ancheta și a luat legătura cu martorii incidentului.

Plângeri penale pentru profanare de morminte

Astfel, au fost date mai multe declarații ale localnicilor din comuna Scobinți, județul Iași, prin care au recunoscut faptul că s-au făcut lucrări de modificare la mormântul respectiv cu ajutorul unui buldoexcavator.

„De aproape 4 ani nu avem liniște pentru că mormântul bătrânei a fost mutat într-o altă locație. A fost făcut un alt loc de înmormântare pentru o rudă a lui Fedeleș Doru, care are relații în Primărie. La început au fost mai multe declarații concrete la faptul că mormântul a fost mutat, dar între timp ele au dispărut din dosar. Acum, după mulți ani, probabil necăjiți că au mutat un mormânt, cei implicați au acceptat să facă noi declarații și au recunoscut că mormântul a fost mutat din locația inițială. Cu aceste declarații vom merge din nou în instanță pentru a face dreptate”, a declarat ieșeanul Gheorghe Petrei.

Pe seama acestui caz a fost deschisă o anchetă penală.

Martorii au revenit și recunosc că au mutat mormântul bătrânei din comuna Scobinți

Scandalul a început încă din anul 2015, când în locul de veci al bătrânei înmormântate de familia Petrei a fost mutat din locația inițială. Au urmat mai multe plângeri la Poliție și dosare în instanță. Conform noilor declarații aduse la dosar, martorii recunosc faptul că mormântul a fost mutat.

„Subsemnatul Stavarache Dumitru, domiciliat în sat Fetești, comuna Scobinți, declar următoarele: în ziua de 18-06-2020 am fost la Poliția Scobinți și am declarat că am văzut pe Fedeleș Doru că a mutat un mormânt cu un excavator”, se arată într-una dintre declarațiile localnicilor din Scobinți.

De asemenea, martorii au specificat clar momentul și persoanele prezente la profanarea de morminte.

„Subsemnatul Gheorghe Năstase declară că în anul 2015 am fost cu Fedeleș Doru la cimitirul Fetești, Marin Ciprian, Pușcașu Cătălin cu buldoexcavator și am ajutat să mute mormântul”, se mai arată într-una dintre declarațiile martorilor.

Adauga un comentariu