Mirosul neplăcut al picioarelor. Pe lângă transpiraţia excesivă, acesta poate fi cauzat şi de infecţii fungice, stres sau de… sarcină.
Aproape 20% dintre adulţi se confruntă cu această problemă jenantă. Prin urmare, ne-am propus să aflăm care sunt cauzele, dar şi soluţiile pe care le avem la îndemână.
Mirosul neplăcut al picioarelor
În cele ce urmează vă prezentăm câteva metode prin care puteţi evita mirosul neplăcut al membrelor inferioare.
1. Curăţarea picioarelor
Curăţaţi-vă picioarele cu ajutorul unei perii abrazive, pentru a îndepărta celulele moarte şi bacteriile. Uscaţi-vă complet picioarele, deoarece umezeala constituie un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor. Iar acestea dau naştere mirosurilor neplăcute.
Aplicaţi un gel antibacterian pe picioare, pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Aplicaţi antiperspirant pe picioarele curate şi uscate, în timpul nopţii.
De asemenea, aplicaţi pudra de talc sau bicarbonat de sodiu. Acestea vă vor menţine picioarele uscate, absorbind transpiraţia.
2. Mirosul neplăcut al picioarelor. Împrospătarea încălţămintei
Purtaţi sandale sau pantofi decupaţi, pentru a vă aerisi picioarele în timpul zilei. Totodată, schimbaţi-vă zilnic şosetele.
Aplicaţi un strat uşor de bicarbonat de sodiu în pantofi şi pe şosete, pentru a absorbi transpiraţia şi mirosul neplăcut.
Schimbaţi pantofii zilnic, pentru a le permite să se usuce în interior. Mai mult, spălaţi-vă încălţămintea, în mod regulat. Nu în ultimul rând, scoateţi-vă des pantofii, pentru a permite picioarelor să respire.
3. Remedii naturiste
Pentru a scăpa de mirosul neplăcut, introduceţi picioarele într-un lighean cu una din următoarele soluţii:
– ceai
– apa cu sare
– apa cu oţet
– apa cu bicarbonat de sodiu
Aceste remedii vor împiedica dezvoltarea bacteriilor dăunătoare şi vă vor împrospăta picioarele.