Magazin

Scaune de birou pentru gaming: esențiale sau moft?

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scaune de birou pentru gaming esențiale sau moft

Fie că te încadrezi în rândul jucătorilor înrăiți de jocuri video sau în rândul părinților supărați pe existența jocurilor video, ambele categorii au un punct comun: cu toții dorim ca cel ce joacă jocuri video, fie că e vorba despre propria persoană, fie că e vorba de adolescentul casei, să fie în siguranță și să nu dăuneze sănătații prin poziția incorectă a spatelui sau prin lipsa de mișcare.

Tocmai pentru că îți dorești să ai grijă de sănătatea celor dragi, astăzi vom discuta despre modelele de scaune de birou pentru gaming.

Există o gamă variată de jucători de jocuri video, de la fiul de 5 ani al vecinei care joacă Mario Kart, până la profesioniști care joacă în cadrul turneelor contra sume semnificative de bani. Din acest motiv, există o gamă extrem de variată de scaune de birou pentru gaming, gamă care reușește să acopere necesitățile fiecăruia. Un copil, spre exemplu, care joacă jocuri video o oră pe zi, după școală, nu va avea nevoie de același scaun extrem de complex ca un jucător profesionist care din asta își câștigă existența.

Cu toate acestea, chiar și copilul care petrece o singură oră pe zi așezat pe acel scaun are nevoie de un scaun de gaming calitativ, pentru că indiferent că o oră pare puțin timp, sunt deja 365 de ore pe an, iar copilul este în creștere, la fel și coloana sa. Chiar și în acestă singură oră pe zi, are nevoie de un ajutor și de un sprijin corect al spatelui și al coloanei, pentru a evita apariția problemelor de postură cauzate de poziții incorecte.

Din aceste motive și datorită diferențelor între toți jucătorii de jocuri video, pentru a-i proteja pe fiecare în parte există o gamă atât de largă de scaune de gaming și caracteristici ale lor.

Caracteristici importante în vederea unei posturi corecte în timpul jocului

  1. Construcția spătarului

Una din cele mai importante caracteristici ale unui scaun de gaming este suportul pentru spate. Materialul din care este făcut trebuie să fie moale, pentru a ajuta mușchii spatelui să se relaxeze, dar în același timp trebuie să ofere suportul necesar susținerii unei posturi corecte. Poziția cea mai indicată a spatelui, în general, când utilizăm orice tip de scaun de birou, dar care include și gaming-ul, este poziția Lordotică, atunci când zona lombară și cutia toracică formează un mic S. Desigur, o diferență semnificativă între utilizarea unui scaun ergonomicobișnuit și unul de gaming este că persoana care utilizează scaunul de gaming tinde să fie mult mai activă fizic, prin simplul fapt că ceea ce vede pe ecran tinde să creeze mai mult stres și mai multă reacție decât orice ar putea vedea într-un dosar o persoană care lucrează, spre exemplu, într-o corporație. De aceea, o persoană care se află în mijlocul unui joc video nu se va concentra asupra posturii spatelui, spre deosebire de cel care lucrează pe acel scaun și care se află în mult mai puțină tensiune. Din acest considerent, un scaun de gaming necesită mai mult suport pentru spate decât un simplu scaun de birou.

  1. Mânerele scaunului

Mânerele unui scaun de gaming sunt o parte foarte importantă în construcția scaunului, deoarece, spre deosebire de cineva care lucrează la birou, un jucător de jocuri video, datorită poziției specifice cu joystick-ul în ambele mâini, va avea întotdeauna nevoie de sprijin în coate. Bineînțeles, și persoana care lucrează la birou și utilizează un scaun simplu de birou, are nevoie de acest sprijin, însă în cazul acestei persoane, de obicei coatele se situează pe birou. Coatele unui gamer vor fi întotdeauna, aproape fără să își dea seama de acest aspect, pe cotiere, deoarece în această poziție evită foarte ușor durerile și contracțiile musculare la nivelul umerilor. De aceea, la achiziționarea unui scaun pentru orice persoană care joacă jocuri video, este esențial să acordăm atenție acestui detaliu. Există o gamă variată de mânere pentru scaune de birou pentru gaming, de la mânere de plastic, simple, până la mânere din schelet de plastic, învelite în burete sau spumă și apoi în material exterior, cum ar fi piele, piele artificială, sau material textil.

  1. Suportul pentru picioare

Revenim asupra veșnicei probleme în ceea ce privește poziția corectă și importanța ei. Deși majoritatea scaunelor de birou pentru gaming nu dețin suport pentru picioare, există, totuși, o gamă restrânsă de scaune de gaming accesorizate cu acest suport. Importanța lui nu este mică, dar variază în funcție de poziția aleasă de jucătorul de jocuri video. Există persoane care preferă să joace în poziția clasică, așezați cum trebuie, pe scaun, dar există, în rândul profesioniștilor, persoane care preferă o poziție mai relaxată. Aceste persoane adoptă un unghi mai deschis intre trunchi și coapse, poziția lor fiind îndreptată ușor mai înspre întins, decât înspre așezat. Pentru aceștia, suportul pentru picioare este important, pentru că deși poziția propriu zisă este greșită și poate afecta coloana și mușchii spatelui, cu ajutorul suportului pentru picioare care ridică nivelul genunchilor, astfel închizând puțin unghiul bazinului, poziția este ușor corectată.

  1. Funcția șezlong

În continuarea exemplului cu profesioniștii care optează pentru o poziție mai puțin corectă a spatelui, vom vorbi despre funcția șezlong. Această funcție nu este absolut necesară pentru copilul mai sus menționat, care joacă o oră pe zi, dar este absolut necesară pentru profesionistul care își câștigă existența din gaming. Din cauza multitudinii de ore petrecute în acest scaun, este absolut normal ca organismul său să obosească în aceeași poziție și să dorească să se relaxeze, optând, astfel, pentru poziția ușor întinsă. Tocmai din acest considerent a apărut funcția șezlong, care permite corpului să se relaxeze în timpul jocului video. Această funcția ajută la eliberarea presiunii care este aplicată în mod normal asupra inelelor vertebrale și, astfel, la omiterea sau, cel puțin, întârzierea apariției problemelor de spate.

  1. Funcția de masaj

Această funcție se adresează în mod special jucătorilor profesioniști de jocuri video. Ca orice alt scaun de birou cu masaj, scaunul de birou pentru gaming cu masaj permite și ajută semnificativ la reducerea stresului aplicat asupra mușchilor coloanei, asupra inelelor vertebrale și asupra zonei lombare. Dacă luați în considerare achiziționarea unui scaun de birou pentru gaming cu funcție de masaj, este indicat să vă interesați asupra aspectelor specifice acestei funcții, cum ar fi numărul de puncte de masaj și a modalităților de utilizare.

  1. Sistem iluminare cu bandă LED

Dacă toate celelalte funcții menționate pe parcursul acestui articol au ca scop protejarea sănătății utilizatorului scaunului de birou pentru gaming, sistemul de iluminare cu bandă LED pare să aibă ca scop strict oferirea unui aspect plăcut al scaunului. Diferențe de preț majore între scaunele cu sistem de iluminare și scaunele fără sistem de iluminare nu există, așadar dacă tot optați pentru achiziționarea unui scaun de birou pentru gaming cu toate celelalte caracteristici, o ultima caracteristică nu strică. În plus, orice gamer va adora acest sistem de iluminare, pentru că este ideal pentru oricine preferă să joace jocuri video în timpul nopții. Nu emite lumină ca un bec normal, ceea ce ajută gamer-ul la concentrarea asupra luminii ce provine din ecran, dar emite suficientă lumină cât să permită ochiului să nu fie șocat de luminile și culorile din joc.

Acestea fiind spuse, sperăm că am clarificat pe înțelesul tuturor non-gamer-ilor de ce un scaun de birou pentru gaming este important, de ce este puțin mai scump decât un scaun de birou normal și de ce este esențial în viața oricărei persoane care practică jocuri video.

Adauga un comentariu