Magazin

Scaunul auto nu este un moft – modele omologate și cu funcții complexe, de la Nichiduţă

Publicat: 18 oct. 2019

Scaunul auto este un test de responsabilitate asumată, legală și părintească. Așadar, nu doar prin obligativitatea legii, ci și pentru că este o măsură de siguranță pentru viața copilului, scaunul auto va fi instalat în autovehicul și folosit încă din primele zile de viață ale celui mic. Desigur, acesta trebuie adaptat pentru categoria de vârstă corespunzătoare.

Pentru siguranta unui scaun auto bine ales sunt recomandate alegerile din magazinele de specialitate, unde sunt comercializate modele omologate. În funcție de grupa de vârstă și de alte repere precum funcțiile sau sistemul de prindere, prețul diferă. Nichiduta.ro, magazin specializat pe nișa de articole pentru copii, pune la dispoziție o diversitate de scaune auto, pentru toate bugetele și toate preferințele.

Aspecte de urmărit în alegerea scaunului auto

Scaunul auto pentru copil trebuie să corespundă cu sistemul de prindere din mașină. Deși în marea majoritate a cazurilor mașinile permit fixare prin isofix, sunt și modele mai simple ce se montează pe banchetă și sunt stabilizate de centuri, inclusiv de cea a mașinii.

Pentru minimul necesar în ceea ce privește pretențiile privind scaunul auto, părinții țin cont de:

  • Grupa de vârstă. Scaunele auto sunt de clasa 0+, până la 13 kg, până la clasa celor de 15-36 kg. Deși unele sunt mai ieftine, pot fi folosite un timp limitat până la numărul maxim de kilograme. În caz contrar nu va asigura nici confort, dar nici nu va face față să ofere siguranță.
  • Centuri de prindere. Centurile din dotare mențin copilul în poziție sigură. De preferat ca centurile să fie atât peste umeri, cât și la bază, susținând bazinul. Centurile cu prindere în 5 puncte sunt printre cele mai complexe.
  • Ajustabil. Înălțimea tetierei spre exemplu este ceea ce face diferența între confortul ocupantului și starea sa de agitație. De asemenea, pentru că uneori deplasările sunt mai lungi, copilul poate adormi în scaun, spătarul acestuia permițând să fie ajustat și mutat, astfel încât poziția să fie una confortabilă, dar și sigură.
  • Accesorii incluse. De la huse detașabile la protecții pentru centuri, unele accesorii sunt utile și sporesc confortul la utilizare. În cazul scaunelor auto pentru cea mai mică grupă de vârstă sunt incluse și husele ce acoperă scaunul sau baldachin de soare retractabil.

Nichiduţă are un catalog vast de produse de acest gen. Unele dintre acestea sunt ceva mai mult decât strictul necesar, respectiv parte din colecția Ferrari sau Hello Kitty spre exemplu. Au printuri vesele, atractive și pot fi alese și din aceste considerente. Pentru categoria 0-13 kg scaunele auto pot lua forma unor așa zise coșulețe sau scoici auto. Acestea pot face parte din ansamblul căruciorului, dacă acesta este de tip 3 în 1.

Modele pentru băieți sau fete, unele unisex, potrivite de la 0 până la 3 ani sau până la 36 de kg sunt regăsite în cadrul eshop-ului nichiduta.ro. În plus, nu lipsesc nici ofertele speciale sau reducerile.loading...

Adauga un comentariu