Actualitate

Scenariu negru pentru România! Țara ar putea avea 7000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scenariu negru pentru România Țara ar putea avea 7000 de cazuri de COVID-19 pe zi
România ar putea avea 7000 de cazuri de COVID-19 pe zi

România se pregătește de un scenariu negru în contextul valului de COVID-19. Conform unui document de pe masa Guvernului se pare că ţara noastră ar putea avea peste 7.000 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe zi.

Documentul dă fiori autorităţilor romane şi scenariul luat în calcul presupune un număr de 70.000 de îmbolnăviri până la sfârşitul lunii, în condiţiile în care autorităţilor nu vor lua nicio măsură complementara, iar românii se vor comporta la fel de neglijent ca până acum.

România a stabilit deja un record al cazurilor de infectări cu COVID-19

Joi, 8 octombrie 2020, România a depăşit recordul înregistrat cu o zi precedenta. Pe teritoriul țării au fost depistate, într-o singură zi, 3.130 de romani ca fiind pozitivi la infectarea cu COVID-19. Tot ieri, numărul românilor care au murit din cauza COVID-19 a atins pragrul de 44 de decese, iar 607 dintre aceştia sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

Până ieri, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 113.112 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 07.10.2020 (10:00) – 08.10.2020 (10:00) au fost raportate 44 de decese (28 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Şeful de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase trage un semnal de alarmă

În altă ordine de idei, tot mai multe semnale de alarmă încep să apară. Şeful de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a concluzionat că s-ar putea ajunge în momentul la care medicii vor hotăra care persoana va trăi şi care nu va trăi.

În contextul creşterii alarmante a numărului de persoane infectate cu COVID, dar şi a numărului de persoane care au nevoie de Terapie Intensivă, şeful secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Infecţioase Iași a declarat că România nu este departe de a lua decizii ca cele din Spania şi Italia. Concret, la un moment dat, medicii vor fi obligaţi să aleagă pacienţii din Terapiile Intensive din România

„Trecem printr-o perioadă nu dificilă, foarte dificilă. Dacă nu ne vom da toţi mâna cu mâna să trecem peste perioada aceasta, perioada de cumpănă se va prelungi. În Iaşi, dacă discutăm de pacientul care are nevoie de îngrijire ATI, lucram la capacitate maximă. Situaţia Spaniei, Italiei, se apropie din ce în ce mai mult de noi.

Până acum am reuşit să gestionăm cazurile care aveau nevoie de ATI şi nu am ajuns în situaţia să alegem între pacienţi. Ne dorim să nu ajungem în situaţia asta. Nu ne aflam în situaţia asta acum, dar momentul este foarte aproape. În cazul în care vom ajunge, vom face comisii medicale, nu poate decide un singur medic viaţa unui om şi vom alege pacientul care are cele mai mai mari şanse să treacă peste această epidemie dificilă. Speram să nu ajungem în această situaţie.” declară Florin Roșu

Adauga un comentariu