Local

Scene jenante cu Dan Barna și Dacian Cioloș la Iași. Candidații USR- PLUS, lăsați să vorbească în van cu orele

Publicat: 21 oct. 2019

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale ajunge să semene din ce în ce mai mult cu un circ ieftin. Unul dintre candidații la Palatul Cotroceni a fost prezent, ieri, la Iași, pentru a se întâlni cu alegătorii. Dan Barna, candidatul alianței USR- PLUS, a venit la Iași însoțit de Dacian Cioloș, propunerea alianței pentru Palatul Victoria. Cei doi au pus de o dezbatere la care au fost prezenți doar membrii de partid.

Dezbaterea nu a adus însă nimic nou, Barna fiind un candidat fără substanță și fără argumente solide pentru a putea deveni președinte. În plus, cei doi au prezentat o listă întreagă de propuneri de proiecte în cazul în care ar ajunge la putere.

Culmea, Dan Barna nu cunoaște exact populația municipiului Iași, însă aruncă în aer cifre mincinoase. Barna a spus la un moment dat că din țară au plecat anul trecut peste 230 de mii de persoane, cât populația Iașului. Barna ar trebui să știe că populația Iașului este de aproape 400 de mii de persoane și că urbea moldavă se află într-o continuă dezvoltare.

Nici Cioloș nu s-a lăsat mai prejos.

Nici Cioloș nu s-a lăsat mai prejos. Un punct al proiectului său de premier este reducerea numărului județelor. Cioloș susține că este necesar ca numărul județelor să fie mai mic, ca resursele să fie controlate mai ușor. Același Cioloș a afirmat că guvernul demis a mărit pensiile și salariile și că totul s-a făcut pe criterii politice, alianța USR- PLUS fiind aceea care va rezolva lucrurile.

Un alt aspect pe care Barna l-a evitat să-l spună clar este legat de ancheta pe care Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) a demarat-o împotriva sa pentru proiectele cu fonduri europene. În loc să explice clar cum stau lucrurile, Barna a dat vina pe jurnaliștii care au efectuat ancheta. În plus, a susținut că DLAF nu face o anchetă, ci niște verificări. Barna a susținut chiar că este o victimă a campaniei electorale și că o astfel de anchetă a apărut doar pentru că vrea să fie președinte.

Este clar că reprezentanții alianței USR- PLUS sunt veniți de pe altă lume, că nu cunosc situația reală a țării și că încearcă doar să profite de pe urma scandalurilor politice.
Proiectele inițiate de Barna și Cioloș sunt extrem de slabe. Candidatul la alegerile prezidențiale a ajuns să le spună celor din sală că este necesar să fie votat și că toți prietenii lor trebuie să-l voteze neapăratloading...

Comentarii
Adauga un comentariu