Curiozitati

Schwabisch Hall: Orasul care cauta muncitori in toata Europa

Publicat: 14 aug. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schwabisch Hall Orasul care cauta muncitori in toata Europa
9

Linistitul oras german Schwabisch Hall ducea mare lipsa de muncitori calificati, atunci cand a decis sa apeleze la jurnalistii din strainatate.

Micii antreprenori din oras nu le puteau oferi muncitorilor germani salarii la nivelul celor oferite de marii constructori de masini. Asa ca municipalitatea a finantat vizita unor jurnalisti straini, in speranta ca articolele acestora ii vor determina pe muncitorii fara slujbe din tari ca Portugalia, Spania, Ucraina, Polonia ori Romania sa isi incerce norocul in Schwabisch Hall.

Dupa ce jurnalista Madalena Queiros a publicat un articol in ziarul portughez „Diaro Economico”, oficiul de angajari din Schwabisch Hall au primit nu mai putin de 15.000 de cereri de munca. In articol, Queiros a descris orasul si a plusat pe faptul ca oamenii care se angajeaza aici beneficiaza de gradinita gratuita pentru copiii lor.

„In timpul in care procesam aceste CV-uri, au aparut 60 de portughezi”, explica imensul interes Petra Hildenbrandt, de la oficiul pentru forta de munca din oras, citata de BBC. „Au venit cu trenul, cu avionul, cu masina, cu autocarele, pur si simplu ne bateau la usa, iar noi am incercat sa-i ajutam”, explica Hildenbrandt.

In scurt timp, au fost angajate sute de persoane din Portugalia, Spania, Romania, Ucraina si Uzbekistan. Cele mai multe joburi oferite au fost cele in restaurante, pensiuni si hoteluri, dar firmele de productie au recrutat si ele specialisti tineri.

Un tanar spaniol s-a angajat astfel la o companie farmaceutica in oras.

Cererile de angajare continua sa curga, iar Petra Hildendrandt arata ca o buna cunoastere a germanei este un mare avantaj, desi sunt cateva companii si firme care accepta si persoane care stapanesc doar limba engleza.

Adauga un comentariu