Eveniment-Social

Școala „Fără Șomeri” și stagii de practică pentru elevii Liceului Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava – FOTO

Publicat: 30 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Școala „Fără Șomeri” la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava – județul Iași! Unitatea educațională este implicată în activități ce pleacă de la conceptul care stă la baza dezvoltării școlii profesionale cu practică productivă, în sistem dual. Este vorba despre un proiect în valoare de 2.373.484,25 lei

Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava – județul Iași a semnat un acord de parteneriat cu Asociația Liga de Utilitate Publică. Aceasta este partenerul Școlii „Fără Șomeri” în dezvoltarea Programului Operațional Capital Uman (POCU) pentru unitățile școlare.

„Proiectul a fost inițiat în cadrul conceptului «#Școala Fără Șomeri», concept care stă la baza dezvoltării școlii profesionale cu practica productivă, în sistem dual. Proiectul în valoare de 2.373.484,25 lei, ce are ca beneficiar direct Liceul Tehnologic Agricol «Mihail Kogălniceanu» Miroslava va fi finanțat prin POCU. Acesta are ca obiectiv specific creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă al elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv”, a precizat prof. dr. Costel Dorel Florea.

Pregătire profesională și inserție pe piața muncii

Astfel, activitatea prevede organizarea și derularea stagiilor de practică pentru 181 de elevi în conformitate cu Clasificarea Internațională Standard a Educației. Totul presupune recrutarea, implicarea și menținerea în proiect a grupului țintă, programarea stagiilor de practică, desfășurarea, monitorizarea și evaluarea rezultatelor obținute de elevi și de partenerii de practică.

„În ce privește rezultatele, se estimează că un procent de minimum 76 la sută din numărul persoanelor care beneficiază de sprijin, respectiv cel puțin 138 persoane își vor îmbunătăți nivelul de pregătre profesională, urmare a sprijinului primit. De asemenea, 39 de elevi vor fi angajați la finalul proiectului, iar 19 vor urma studii sau cursuri de formare la sfârșitul proiectului”, mai arată profesorul Florea.

În vederea pregătirii elevilor și pentru activități antreprenoriale, legate evident de profesia lor, solicitantul va organiza sesiuni de firme de exercițiu în cadrul școlilor participante, care vor culmina cu zece workshopuri de firme de exercițiu.

„Aici vor participa cât mai mulți elevi din grupul țintă «maximum 181 persoane». Vor fi acordate zece premii consistente celor mai buni concurenți. În perioada următoare, la Miroslava se va înființa un Centru de Excelență privind Formarea Profesională în Sistem Dual care va permite operatorilor economici să-și pregătească forța de muncă bine calificată”, a conchis prof. dr. Costel Dorel Florea.

Adauga un comentariu