Local

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, în perioada 28-29 noiembrie 2022, a desfășurat Proiectul Educativ „MAREA UNIRE – VIS ÎMPLINIT!” – GALERIE FOTO

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Școala Gimnazială Alexandru cel Bun Iași în perioada 28-29 noiembrie 2022 a desfășurat Proiectul Educativ MAREA UNIRE - VIS ÎMPLINIT - GALERIE FOTO
Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun" Iași, în perioada 28-29 noiembrie 2022, a desfășurat Proiectul Educativ „MAREA UNIRE - VIS ÎMPLINIT!"

Prin intermediul Proiectului s-a urmărit promovarea spiritului civic și a dragostei față de patrie. Din toată inima și cu toată mândria, elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași au prezentat momente artistice patriotice deosebite spre încântarea tuturor celor prezenți.

Coordonatorii proiectului și -au propus și un schimb de experiență prin ” predarea ștafetei”între generații, elevii participanți fiind din clasele a III-a A, a III- a B, a VI-a B, a VII-a B.

Prima parte a evenimentului s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași

Prima parte a evenimentului s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași, sala Henri Coandă. Momentele prezentate au avut un puternic impact emoțional și prin prisma locului unde s-au desfășurat.

„Suntem în preajma Zilei Naționale a României, 1 decembrie, o zi încărcată de istorie, care ne amintește că în primele decenii ale secolului al XX-lea, la sfârșitul primului război mondial, provinciile istorice românești: Basarabia, Bucovina și Transilvania au devenit istorie, iar România Mare s-a identificat pe harta politică a lumii. La 1 decembrie 1918 Transilvania s-a unit cu România”, a declarat prof. Daniela Luca.

A doua parte a evenimentului a avut loc la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași

A doua parte a evenimentului a avut loc la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, unde elevii au încheiat momentul artistic cu tradiționala urare: „Din toată inima și cu toată mândria: La mulți ani, Romania!”

„Ziua națională este un bun prilej de a aborda subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste și respect pentru: limba română, poporul român, țara noastră, strămoșii noștri și tradițiile strămoșești. Astfel simt mândria că sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de neam și țară”, a declarat prof. înv. primar Daniela Iordăchel.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României marcăm momentul de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri pentru unitatea și integritatea națională. Ființa noastră este încărcată de sacrificiu depus de strămoșii noștri pentru a-și apăra țara. Noi suntem datori țării în care ne-am născut și este timpul să învățăm să o prețuim la adevărata sa valoare”, a declarat prof.înv. primar Ramona Blaga.

„Acest eveniment i-a motivat pe elevi să investigheze diferite surse istorice prin intermediul cărților împrumutate de la biblioteca școlii în această perioadă și să-și însușească și mai bine semnificația zilei de 1 decembrie”, a subliniat bibl. Andreia Averescu.

Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași au rămas cu sufletul împlinit și așteaptă cu nerăbdare evenimentul viitor.

Coordonatorii proiectului au fost:

Prof. Daniela Luca.
Prof.Înv.Primar Ramona Blaga,
Prof.Înv.Primar Daniela Iordăchel,
Bibl. Andreia Averescu,
Ec. Alexandra Spînu,
Adm. Angela Liza,
Prof. Catalina Secu,
Prof. Cristina Bejan.

Adauga un comentariu