Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Gimnazială Petru Rareș, gazda unui celebru proiect
Școala Gimnazială Petru Rareș, gazda unui celebru proiect

Școala Gimnazială Petru Rareș, gazda unui celebru proiect

20 nov. 2019, 15:42,
BZI.ro, în Eveniment-Social

 În perioada 11-15 noiembrie 2019 s-a derulat a treia mobilitate cu elevii, short-term exchange of groups of pupils , din cadrul proiectului de parteneriat strategic:  STEPS to Tolerance for European Pupils identificat cu nr. 2018-1-RO01-KA229-049126_1. 

Gazdă a acestei mobilități a fost Școala Gimnazială Petru Rareș din Hârlau , coordonatoare în cadrul acestui parteneriat. La acest schimb de experientă au participat 6 elevi de la  The 3rd Gymnasium of Larissa, Grecia, 6 elevi de la Agrupamento de Escolas À Beira Douro, Medas- Porto, Portugalia, 3 elevi de la Ies Santo Tomas De Aquino, Iscar , Spania,  3 elevi de la Vilniaus Jeruzales Progimnazija, Vilnius, Lithuania, 3 elevi de la Istituto Comprensivo Divittorio-Padre Pio, Cerignola, Italia, 15 elevi români și 15 profesori din toate țările partenere.  

Proiectul reprezintă demersul a 6 școli din țări diferite (România, Spania, Lituania, Grecia, Italia și Portugalia) de a crea o Europă tolerantă, care  promovează egalitatea de șanse, echitatea, responsabilitatea civică, respectul pentru diversitate.

Scopul acestui parteneriat este promovarea incluziunii în diversitate și a valorilor fundamentale (toleranță, libertate, nediscriminare) pentru a asigura o educație de înaltă calitate pentru toți elevii, formarea unor atitudini civice conştiente şi durabile la elevi față de fenomenul de discriminare și excluziune socială astfel încât să devină mai buni, mai toleranţi, mai responsabili.

Activitățile au fost diverse: jocuri de spargere a gheții, prezentări, workshop-uri: Tolerance, Understanding, Coexistence, Be a part of Diversity (intercultural workshop), Diversity class (prezentarea metodelor și strategiilor non-formale de a preda elevilor despre toleranță și acceptare), jocuri educaționale, ateliere de teatru, dans, poezie, Unit in diversity ,dezbatere Fish-ball, Diversity is us  (prezentarea minorităților din fiecare școală parteneră), vizite de documentare la Iași și Suceava. Activitățile au fost realizate de echipa de proiect în colaborare cu doamna Mihaela Diana Podariu de la Asociația Super Tineri (ASIRYS), Târgu Frumos însoțită de 4 tineri voluntari internaționali. 

Elevii și profesorii participanți au desfășurat o vizită de documentare la Universitatea Al. I. Cuza, Iași având ca obiective furnizarea unor informații legate de oferta educațională a Universității, promovarea exemplelor de bune practici în domeniul educațional și realizarea unor vizite de informare/cooperare/dezvoltare. 

Elevii au beneficiat de un tur ghidat al Universității, facilitat de doamna Lidia Bourceanu, reprezentant al biroului de comunicare al Universității AL.I. Cuza.  De asemenea, au aflat informații despre istoria și importanța Universității pentru viața culturală a județului Iași și a Moldovei, au vizitat Sala Pașilor Pierduți, Aula Magna, Biblioteca și Muzeul Universității. 

În ziua de joi, 14.11.2019, elevii și profesorii  au avut oportunitatea să viziteze Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Moldovei, Muzeul de istorie și au fost impresionați de măreția și frumusețea mănăstirii Dragomirna din județul Suceava. 

La finalul mobilității toți participanții au  completat chestionarul de feedback iar elevii și-au notat impresiile despre experiențele de învățare din această săptămână în jurnale de învățare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024