Titlurile zilei

Scos din minți că ospătarul nu i-a adus comanda imediat, un ieșean a făcut un adevărat circ într-un restaurant din Copou. „Domnul era cherchelit. A vrut să îl pocnească” – FOTO

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 30 Comentarii
Scos din minți că ospătarul nu i-a adus comanda imediat un ieșean a făcut un adevărat circ într-un restaurant din Copou. Domnul era cherchelit. A vrut să îl pocnească - FOTO
Circ la un restaurant din Copou. Supărat că i-a întârziat comanda, un ieșean s-a certat cu ospătarul până a ajuns poliția

Un ieșean a fost scos din minți de ospătarul restaurantului La Conac, din Copou, din cauză că acesta nu i-a adus comanda la timp

Duminică, 29 aprilie 2024, de Florii, restaurantul La Conac, din Copou, a fost mai aglomerat ca de obicei. Tudor Bighiu a ieșit cu familia să ia masa, însă ceea ce ar fi trebuit să fie o seară liniștită s-a transformat într-un adevărat circ. Acesta s-a îmbrâncit cu ospătarul din cauza faptului că preparatele comandate nu au fost aduse la timp.

Scos din minți că ospătarul nu i-a adus comanda, ieșeanul Tudor Bighiu a făcut un adevărat circ în restaurant

Ieșeanul a povestit faptul că duminică, 29 aprilie 2024, a mers la restaurantul La Conac, unde patron este Daniel Gorbănescu, să ia masa împreună cu soția și alți doi prieteni. Din cauza faptului că băuturile și preparatele comandate au întârziat, acesta a cerut explicații ospătarului, care este și fiul patronului.

„Am fost, duminică, 28 aprilie 2024, eu cu soția mea și cu niște prieteni să luăm masa la restaurantul La Conac. Ni s-au adus meniurile, am comandat și au început să întârzie toate produsele. Adică, ne-au adus nouă berea, fetelor nu le-a adus limonada și ceaiul. După 15 minute, vine o limonadă, după alte 50 de minute vine și ceaiul. Am spus ospătarului că nu este normal. Acesta și-a dat ochii peste cap, a plecat.

Era băiatul patronului, nu știu cum îl cheamă. A trimis alt coleg, ne-a servit, și-a cerut scuze. Ne-a servit felul unu, felul doi. Doar că am sesizat că erau cruzi cartofii. I-am spus băiatului patronului că sunt cruzi și vine foarte greu mâncarea. Băiatul a început să râdă. Îi cerem o apă, ne aduce apa, se întoarce iar băiatul patronului, foarte ofticat, și îi explic: «Băi, mi-ai adus apă, dar nu mi-ai adus pahare.

Băi, băiatule, ce se întâmplă aici». Atunci a început să urle pur și simplu. Să urle și să gesticuleze, să scuipe. A început să spună că la ei în restaurant nu se vorbește așa. Dar eu nu i-am spus nimic, pur și simplu, am atras atenția că nu e normal ce face. Omul, pur și simplu, urla și gesticula, spunea că sunt doar doi oameni, are un singur om în bucătărie. I-am spus că nu îmi pasă, eu am venit aici să mă simt bine, nu mă interesează treburile lor, nu e treaba mea, că mie nu îmi taie jumătate din prețul meniului pentru că au doar un om în bucătărie”, a povestit clientul restaurantului, Ionuț Bighiu.

Conflictul s-a acutizat atunci când clientul a cerut nota de plată

După un schimb de replici între ospătar și client, situația a degenerat. Tudor Bighiu a fost împins de fiul patronului restaurantului în momentul în care acesta a vrut să îl lovească.

„La un moment dat, a plecat, am spus să merg, să plătesc. A început iar să urle la mine. I-am spus să îmi dea mai repede nota că vreau să plec. M-am ridicat de pe scaun, am sunat la poliție, la 112. Eram în telefon cu ei și m-au întrebat care e adresa. Atunci l-am întrebat pe fiul patronului: «Care e adresa de aici». Atunci el a răspuns: «Adresa e să o f*t pe mă-ta în c*r». A venit poliția, ne-a luat declarație, fiul patronului a declarat tot ce s-a întâmplat, cap-coadă, nu a omis nimic în declarație, a recunoscut tot. Au venit părinții și au început să îmi spună mie că băiatul e mic, are 20 de ani și că eu sunt mai mare. După, patronul mi-a spus că sunt cu un pas înainte și să discutăm a doua zi.

Eu îi spun că normal că sunt cu un pas înainte, că am căzut de prost, la care el îmi spune că nu, eu sunt cu un pas înainte că am băut. Eu am crezut că glumește, i-am spus: «Cred că glumiți, am băut 2 beri, am mâncat». Cum să spui așa? I-am spus: «Mă bucur că e băiatul dumneavoastră, bănuiesc că nu e nici angajat». El mi-a spus: «Nu e angajat, dar nici nu trebuie să fie angajat». Am să fac sesizare și la ITM, și la ANPC. Înainte să vină poliția, fiul patronului m-a împins și am căzut”, a povestit clientul restaurantului, Tudor Bighiu.

Un echipaj de la Secția 2 Poliție din Iași s-a deplasat la fața locului.

„La data de 28 aprilie a.c., Secția nr. 2 Poliție Iași a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că a fost împins de către un alt bărbat în incinta unei societăți comerciale din municipiul Iași. Până la acest moment, nu a fost depusă plângere penală cu privire la cele sesizate”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Patronul restaurantului a anunțat clientul cu privire la timpul mai îndelungat de așteptare a preparatelor

Reporterii BZI au luat legătura cu Daniel Gorbănescu, patronul restaurantului La Conac, din Copou. Acesta a transmis faptul că în momentul în care Tudor Bighiu a făcut rezervarea i s-au adus la cunoștință timpii mai mari de așteptare a preparatelor cauzați de aglomerație.

„După cum se și vede, noi, aici, avem un altfel de afacere. Este o afacere de familie. Noi interacționăm cu oamenii, nu pentru că nu avem chelneri. Avem și studenți care ne ajută, dar ăsta a fost conceptul nostru, să fim în prima linie. Însă acest lucru vine la pachet și cu niște problemuțe. Este un procent, să spunem, de 5 la sută de oameni care vin la restaurant și în momentul în care vin consideră că e un act de sclavie, adică poți să îți permiți orice cu un chelner. Adică îți bați joc de el într-un fel de n-ai văzut așa ceva. Duminică au fost Floriile, după cum bine se știe, lumea a ieșit în oraș, a fost frumos.

E clar că a fost mai aglomerat decât de obicei. Asta înseamnă timp de întârziere, nu poți să îi aduci omului la minut. Domnul avea la activ câteva beri. Fiul meu nu a fost într-un club în viața lui, este un copil foarte liniștit, am doi copii. Eu cred că cel mai frumos proiect pe care îl pot avea oamenii sunt copiii, nu e despre averi, nu e despre absolut nimic. Domnul era cherchelit. Noi, având o experiență de peste 10 ani, știam că vor fi întârzieri, am comunicat inclusiv la telefon în momentul în care s-a făcut rezervarea. Din start, i-am comunicat omului special să preîntâmpinăm situații de genul acesta”, a transmis Daniel Gorbănescu.

Ieșeanul l-ar fi sfidat pe ospătarul restaurantului încă de la intrarea în locație

Daniel Gorbănescu a precizat faptul că Ionuț Bighiu a afișat o atitudine sfidătoare în fața fiului său.

„Domnul, când a venit, probabil, a uitat, a vrut să îi fie adusă comanda imediat. Acesta a afișat o atitudine de sfidare. Nu poți totuși să ștergi pe jos cu un om. Efectiv, clientul l-a scos din sărite. A vrut să sară la bătaie, a vrut să îl pocnească. Într-adevăr, fiul meu l-a împins și a căzut, dar de ce? Clientul a venit spre fiul meu să îi dea o palmă, iar în autoapărare, fiul meu, din reflex, l-a împins. Clientul era sub influența băuturilor alcoolice, iar situația s-a acutizat. Vreau să mai spun o dată, este scris și în meniu faptul că prepararea mâncării durează.

Ăsta mic, al meu, într-adevăr, a fost greșeala lui că i-a răspuns clientului, ar fi trebuit să evite. Una dintre neregulile pe care le-a mai scos în evidență clientul a fost faptul că porția de cartofi ar fi fost crudă. La noi, așa ceva nu se întâmplă, dar la fel, ca să fie evitat un conflict, nici nu am pus porția pe bon. Ăsta e riscul meseriei. Nu există, uneori, o limită de bun simț”, a adăugat Daniel Gorbănescu, proprietarul restaurantului.

Un ieșean a făcut un adevărat circ într-un restaurant din Iași, după ce ospătarul a întârziat cu comanda. Poliția a venit la fața locului.

Comentarii
  • O mare țeapă acest restaurant…am făcut o rezervare la ei acum doi ani pentru un grup de francezi, mâncarea a fost execrabila, rece, ospatarii se mișcau în reluare, deși era vară și aveau limonadă în meniu nu ne-au dat pentru că nu aveau lămâi…nu au avut mai mult de 2 sticle de vin la fel..platourile reci destul de subțirele în conținut, nimic tradițional cu adevărat iar prețul enorm…nu recomand…

  • Este o locatie over rated, cu mancare NU cum a fost odata. Serviciile sunt proaste, asa cum a si recunoscut patronul, iar angajatii aroganti.
    Nu recomand!

  • O cârciumă de kkat, cu meniu de rahat, și un personal ratat, cu preturi de restaurant de stele Michelin, evitați cât puteți aceasta locație, oricum cât de curând îl Paște Falimentul

  • Restaurant cu un bucătar și doi ospătari?, ba smintitilor asta nu se poate numi restaurant, e cel mult un birt, o bodega obscura din mediul rural. Cine le a dat și în ce condiții titulatura de restaurant? Măcar au un aragaz cu 4 arzătoare și 2 butelii sa aibă de schimb ca să se încadreze la categoria birt?

  • Aruncați prea ușor cu noroi. Merg în această locație de 3 ani și îmi place foarte mult. Într-adevăr uneori comenzile se aduc cu întârziere, dar ce poate fi mai frumos mai ales când este cald, decât să stai în acea grădină superbă cât mai mult timp. De multe ori am avut senzația că i-au masa într-o grădină botanică. Într-un asemenea loc este păcat să vii cu ideea de fast, de rapid. Locul trebuie savurat prin toți porii trupului și sufletului. Despre conflictul de duminică, domnul Dan a punctat foarte bine și foarte onest că fiul său a greșit. Ale tinereții valuri… . Oricum La Conac rămâne o oază de liniște și relaxare în acest oraș din ce în ce mai plin de noxe. Cine vrea să se îndoape rapid și mult, Palasul vă așteaptă cu brațele deschise.

  • Inca mai este deschis acest „restaurant”??? Incredibil…am patit acelasi lucru ca si domnul Ionuț Bighiu, in urma cu ceva timp. Doamna patroana a urlat si a facut istericale, doar pentru ca am indraznit sa ne asezam la masa. Ne-a dat afara in suturi la propriu ….multa, multa lispa de educatie si posibil probleme de natura psihica…..

  • Aruncați prea ușor cu noroi. Merg în această locație de 3 ani și îmi place foarte mult. Într-adevăr uneori comenzile se aduc cu întârziere, dar ce poate fi mai frumos mai ales când este cald, decât să stai în acea grădină superbă cât mai mult timp. De multe ori am avut senzația că iau masa într-o grădină botanică. Într-un asemenea loc este păcat să vii cu ideea de fast, de rapid. Locul trebuie savurat prin toți porii trupului și sufletului. Despre conflictul de duminică, domnul Dan a punctat foarte bine și foarte onest că fiul său a greșit. Ale tinereții valuri… . Oricum La Conac rămâne o oază de liniște și relaxare în acest oraș din ce în ce mai plin de noxe. Cine vrea să se îndoape rapid și mult, Palasul vă așteaptă cu brațele deschise.

  • Bine i-a făcut, cine vă obligă să mergeți să ”lingeți” farfuriile cu mâncare a unor indivizi puși pe căpătuială, pardon ”oameni de afaceri”!! Măi oameni buni, nu puteți servi acasă o masă în familie, nu puteți găti ceva care să pice mine suflețelului vostru?? Lăsați-i cu dughenele lor, să aștepte o săptămână un client, căruia să-i servească o mâncare crudă și rece. De ce să te cerți cu prostul, cu tupeistul??

  • Am mers la acest restsurant de multe ori, in trecut era super ok insa de vre-o cativa anisori este absolut sun orice critica. Servire praf, sunt niste copilasi care servesc, preturile mari spre foarte mari. Nu il recomand!! La ultima vizita nu a fost departe de povestea de mai sus, nu stiam ca este fiul patronului, insa impertinent baietel

  • Daca ai apucat sa-i faci observatii chelnerului, pleaca! Chiar daca o sa para politicos, nu ai nici o garantie ca nu se pisa in mancarea ta! Daca au trecut 10 minute si vezi ca nu e in regula, achita ce ai consumat si rade-o urgent.

  • Asa se intampla in iasi, la deschiderea afacerii toate sun in regula dupa o perioada se plictisesc….Acelasi lucru si La Placinte…cand au deschis ok mancarea avea gust, ospatari din Moldova super atenti si cu drag de meserie , acum doamna mai plinuta blonduta ti ar da foc ….Ce drak cauti la masa ei!!!!

  • vrei sa manancati in oras repede, pe saturate si ieftin? mergeti in locatiile unde mancarea se vede in vitrina cum arata. pulpe pui, friptura porc, coaste, carnati, cartofi taranesti, mazare, piure, orez, macare fasole, salate, s.a. eu recomand PAUZA MICA in incinta SELGROS. dar mai sunt o gramada locatii la fel ca PAUZA MICA in oras.

  • Auzi la țeparii astia. Duminica Floriilor si ei au un singur om in bucatarie si 2 agarici cu pretentii de ospătari. Pai kkm as in dugheana voastra de saracii ce sunteți! Nu ai bani sa suplimentezi cu personal saracule? Vedea v as închise toate bodegile astea de se numesc ele restaurante!

  • Nu doar ca iti iei teapa cu mancarea proasta la suprapret, dar devii si bataia de joc a patronilor. Acesta le este stilul, asta este reteta lor.
    Am patit-o si eu in urma cu cativa ani. Aveam masa rezervata pentru o cina in familie, dar ne-a scos afara cu jigniri si imbranceli pentru ca parvenita nu s-a inteles cu chelnerul ce masa sa ne pregateasca (chelnerul ne aranja o masa mai mare, de 8 persoane, la care sa incapa si invitatii care inca nu ajunsesera, dar ea a vazut ca suntem doar 5 persoane in restaurant). Niste JIGODII !!

  • Vinde ceva timp la acest restaurant si comunic foarte bine cu patronul. E adevarat ca discut cu el o serie de problematici care cer o anumita cultura si pregatire de cultura generala.
    Dar cum am deja o anumita varsta si mi a placut sa citesc, pot sa inteleg ca cei care au dat recenzii negative sa fie din zona persoanelor care au prins Bacu’ unde se pica aproximativ 50 %.
    Eu unul, personal am fost mereu parte de experiente frumoase.
    Asa ca voi mai calca pragul acestei carciume unde e liniste.

  • „Acestei carciumi” ba analfabetule! Imi inchipui ce discutii elevate ai cu un fost agent imobiliar care a ciordit o casa stie el cum…

  • nu există reclamă negativă, fără incident și fără articolul din presa habar n-aș fi avut de o așa speluncă pe Copou. Iacă așa poate ajung și eu pe acolo sa văd daca iau bătaie de la ospătari…

Adauga un comentariu