Cancan

Scriitoarea Ioana Lee are cinci cărți lansate și trei căsnicii eșuate

Publicat: 16 dec. 2019

Scriitoarea Ioana Lee trăiește o viață care s-ar putea așterne în mai multe romane. A lansat cinci pană acum, dar poveștile ei de viață sunt de prima pagină a tabloidelor. Locuiește de 16 ani în Washington și se învârte în cercurile înalte ale oamenilor politici.

Ba chiar a divorțat recent de cel de-al treilea soț, un fost politician. Ioana e prezentă la toate recepțiile oficiale din cadrul Ambasadei României, acolo unde a întâlnit și prim-miniștri, dar și pe președintele țării. Amabilă, Ioana l-a întrebat de soarta lui Ion Iliescu și dacă poate să-i trimită un pachețel cu mâncare.

”Zic, dumneavoastră ați auzit de un domn care a fost președinte pe vremuri, aveam eu 17 ani, Ion Iliescu? Omul se uită la mine, abia își ține râsul… și îl întreb: îl cunoașteți? Da… Zic, are nevoie de mâncare, de ajutor? Eu nu știu, nu mai știu nimic ce se întâmplă. Aș vrea să-l ajut dacă se poate”, povestește Ioana discuția cu actualul președinte.

A plecat fără o lețcaie după divorțul de prințul japonez

La cei 40 și ceva de ani, Ioana a bifat trei căsnicii și tot atâtea divorțuri. La 25 de ani s-a măritat cu un prinț japonez. Tradițiile și eticheta pe care trebuia s-o poarte cu mândrie au devenit un calvar pentru Ioana. ”Aveam părul foarte lung, culoarea naturală, negru, trebuia spălat de două ori pe zi, dimineața și seara. Seara trebuia să fiu îmbăiată de către mama soacră. Lucru pe care l-am refuzat! Nu trebuia să port kimono în fiecare zi”, spune Ioana Lee.

”Trebuia să am foarte multe prosoape, multe straturi, erau cinci persoane care te îmbrăcau. După toate aceste aranjamente, du-te și mai respiră. De mers la toaletă, trebuia să aștept până a doua zi, pentru că nu aveai cum să-ți mai ridici… Printre atâtea perne cred că avea loc și un pampers. Eu am sugerat, nu vă supărați, eu pun un pampers să mă descurc, altfel nu mai fac față”, a continuat femeia.

Mai spune că a plecat fără niciun ban sau obiecte de valoare. ”Nu am acceptat nimic din partea familiei japoneze. M-au sfătuit să plec cu demnitate. Eh, demnitatea nu-ți plătește chitanțele”, rememorează Ioana Lee.loading...

Adauga un comentariu