Culinar

Scrumbie la cuptor cu lămâie. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Publicat: 19 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scrumbie la cuptor cu lămâie. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă
Scrumbia la cuptor cu lămâie este gustoasă, aromată și ideală de servit la orice masă.

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare delicioasă și aromată, putem face o scrumbie la cuptor cu lămâie. Aceasta este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Scrumbia la cuptor făcută cu lămâie are o savoare deosebită, o textură aparte și poate fi mâncată alături de un sos dulce-acrișor. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Scrumbie la cuptor cu lămâie

Când vine vorba de preparatele culinate cu pește, rețetele sunt inedite, spectaculoase și incredibil de gustoase. Putem pregăti un pește la cuptor, o salată de pește cu legume și verdețuri sau un pește prăjit la tigaie și servit cu un sos aromat.

Pe placul multora dintre noi este gustoasa scrumbie la cuptor cu lămâie. Aceasta este savuroasă și merge servită nu doar la mesele festive, ci și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată.

Pentru iubitorii de preparate culinare cu pește ideală este o salată de ton. Pentru salata de ton grecească vom avea nevoie de 1 conservă mare de ton, 3 ouă fierte, 1 salată verde, 2 ardei grași, 100 g de boabe de porumb, 1 castravete proaspăt, 1 ceapă roșie, 100 g de măsline negre, 100 g de brânză de oi, iar pentru dressing vom folosi 100 ml de oțet balsamic, 100 ml de ulei, 100 ml de vin alb, 1 linguriță de zahăr, sare, piper și busuioc după gust.

Salata de ton grecească este delicioasă, sănătoasă și ideală de pregătit la orice masă. Acest preparat culinar este gata în câteva minute, fiind o adevărată încântare pentru papilele gustative. Salata cu ton se face după rețete diferite, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, vom obține la final un preparat perfect, aromat, gustos și sățios. Preparatele culinare din pește sunt gustoase, sănătoase și ideale de servit la orice oczie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat.

Delicioasa scrumbie la cuptor cu lămâie este aromată, gustoasă și ușor de pregătit. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești un adevărat deliciu la tine în bucătărie

Pentru o scrumbie la cuptor cu lămâue vom avea nevoie de 4 scrumbii întregi, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 ardei grași, 3 căței de usturoi, 1 lămâie, ulei de măsline, sare, piper, oregano și alte ierburi aromate.

Mai întâi se spală bine legumele și se curăță apoi se taie cubulețe. Se pun după aceea îmtr-o tavă și se condimentează cu sare, piper, oregano și alte ierburi, după preferințe. Se toarnă un pic de ulei și se amestecă din nou.

Scrumbia se curăță și se spală bine apoi se lasă la scurs. Se taie câteva felii de lămâie și se pun în interiorul scrumbiei, apoi se adaugă sare și piper. Scrumbia se așază peste legumele din tavă și se acoperă totul cu o folie de aluminiu.

Se pune tava cu pește la cuptor timp de 30 de minute. După acest timp se îndepărtează folia și se mai lasă scrumbia la cuptor timp de 15 minute. Când este gata, se scoate scrumbia din cuptor și se servește cu o salată de verdețuri.

Scrumbia la cuptor cu lămâie este gustoasă, aromată și ideală de servit la orice masă. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Adauga un comentariu