Actualitate

Scumpiri masive la alimente! ”Buna guvernare” PSD-PNL lovește puternic în buzunarul românilor

Publicat: 13 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Scumpiri masive la alimente Buna guvernare PSD-PNL lovește puternic în buzunarul românilor
Scumpiri masive la alimente! ”Buna guvernare” PSD-PNL lovește puternic în buzunarul românilor

În contextul actual economic, fluctuațiile prețurilor la alimente și servicii sunt o realitate cu care se confruntă consumatorii zi de zi. Guvernul PSD-PNL bagă țara în faliment și asta se poate vedea de la o zi la alta.

România a ajuna să aibă cea mai mare inflație din Europa, cei mai săraci tineri și printre cele mai mari scumpiri la alimente. Între timp, PSD și PNL împrumută câte 1 miliard de lei în fiecare zi îndatorând generații întregi.

Scumpiri pe bandă rulantă! Guvernul PSD-PNL lovește în români

Conform ultimelor date oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS) pentru luna februarie, observăm o tendință mixtă în ceea ce privește prețurile produselor de bază. Pe de o parte, unele alimente esențiale precum laptele de vacă, ouăle, făina și uleiul au cunoscut o ușoară ieftinire comparativ cu luna ianuarie, semn că există momente de respiro pentru bugetele familiilor.

Totuși, această mică veste bună este contrabalansată de scumpirea semnificativă a altor produse de bază. Cartofii, de exemplu, un ingredient fundamental în dieta românească, au înregistrat o creștere a prețului cu aproape 10%. Această tendință ascendentă nu se limitează doar la cartofi, ci se extinde și la alte produse alimentare esențiale: pâinea, fructele proaspete, carnea de vită, de porc și de pui, peștele proaspăt, telemeaua de vacă și de oaie, precum și cafeaua au văzut, de asemenea, creșteri semnificative ale prețurilor.

Pe lângă alimente, scumpirile afectează și alte sectoare vitale pentru viața de zi cu zi. Chiria a crescut cu 13,1%, serviciile de apă, canal și salubritate cu 18,74%, iar serviciile poștale au înregistrat o majorare alarmantă de 26,6%. Alte servicii esențiale precum telefonie, energie termică și abonamentele TV au văzut, de asemenea, ajustări de preț în sus. Nu în ultimul rând, detergenții și articolele de menaj sunt mai scumpe, iar medicamentele, confecțiile și reparațiile de haine și încălțăminte înregistrează o creștere notabilă a prețurilor.

Practic guvernare PSD-PNL îi costă pe români mai mult în fiecare zi! Este timpul să spunem STOP acestei guvernări! Este timpul să NU mai fim înjosiți, să NU mai fim izgoniți din țară.

Scumpiri masive și la transportul rutier, aerian și combustibil

Sectorul transporturilor nu a rămas imun la aceste ajustări. Transportul aerian, biletele de tren și combustibilii s-au scumpit semnificativ, la fel că reparațiile auto. Și sectorul de divertisment, incluzând berea, țigările, cazarea în unități hoteliere și serviciile de restaurante și cafenele, înregistrează creșteri de prețuri ce pun presiune pe bugetele consumatorilor.

Mai mult, igiena personală și cosmeticele, precum și serviciile de îngrijire medicală au devenit mai costisitoare, cu creșteri de peste 14% fiecare. Aceste scumpiri nu doar că afectează capacitatea de cumpărare a românilor, dar pun și o presiune suplimentară pe economiile personale și pe capacitatea de a face față cheltuielilor cotidiene.

În concluzie, peisajul actual al prețurilor reflectă o serie de provocări economice și sociale cu care se confruntă România. În timp ce unele produse au devenit mai accesibile, majoritatea bunurilor și serviciilor esențiale au înregistrat creșteri de preț, punând o presiune semnificativă pe bugetele românilor. Această situație subliniază necesitatea unor strategii eficiente din partea autorităților pentru a atenua impactul scumpirilor asupra standardelor de viață și pentru a sprijini capacitatea cetățenilor de a-și menține un trai decent. Aceste scumpiri masive la alimente și la alte servicii nici nu ar avea cum să fie evitate în contextul în care în fruntea țării îl avem pe Marcel Ciolacu care nu și-a dat Bacalaureatul și care a făcut, conform declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, fals și uz de fals! România este singura țară din lume civilizată care are un asemenea specimen pe post de premier. Românii încă mai suportă astfel de tratament din partea autorităților.

Comentarii
  • Si noi toti vom lovi in psd – pnl la alegeri, psd – pnl va avea voturi praful de pe toba si nici atat. Unirea romani sa nimicim psd si pnl!

Adauga un comentariu