Actualitate

Scurtcircuit la UPU Pitești. Un aparat din camera de resuscitare s-a defectat

Publicat: 03 aug. 2021
Nu a fost nevoie de intervenţia reprezentanţilor ISU Argeş, echipa care asigură continuu mentenanţa în cadrul SJUP stabilind că nu există vreun pericol

Un scurtcircuit s-a produs, marţi, la aparatul de aer condiţionat din camera de resuscitare de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Piteşti. Au intervenit angajaţii unităţii, nefiind necesară intervenţia pompierilor. Trei pacienţi au fost imediat mutaţi.

”În această după-amiaza, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Piteşti a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime. În jurul orei 15: 00, în camera de resuscitare a fost semnalat un scurtcircuit la aparatul de aer condiţionat. Cadrele medicale au acţionat imediat. Cablul de alimentare al aparatului a fost scos din priză şi, astfel, evitată producerea unui incendiu”, au transmis, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean Piteşti.

Potrivit acestora, nu a fost nevoie de intervenţia reprezentanţilor ISU Argeş, echipa care asigură continuu mentenanţa în cadrul SJUP stabilind că nu există vreun pericol.

Aparatul de aer condiţionat va fi înlocuit.

”Menţionăm că cei 3 pacienţi aflaţi în respectiva încăpere au fost mutaţi imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată”, a mai transmis unitatea medical.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, după încă un incendiu la un spital din România

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că se bucură că nu au fost înregistrate victime la Spitalul de Boli Cronice din Călineşti, judeţul Argeş, după ce dintr-un aparat de aer condiţionat a început să iasă fum.

Ministrul Sănătății a precizat că, în urma incendiului, nimeni nu a suferit niciun fel de traume, după ce s-a dat alarma legată de fumul care a ieşit dintr-un aer condiţionat. În plus, aceasta a afirmat că pacienții internați la Spitalul de Boli Cronice din Călineşti, judeţul Argeş au revenit, după ce au fost evacuați.

„Pacienţii care au fost evacuaţi au revenit. Nimeni nu a suferit niciun fel de traume şi nu au suferit în urma acelei alarme legată de fumul care a ieşit dintr-un aer condiţionat. Ne bucurăm că nu au fost niciun fel de victime”, a răspuns ministrul Sănătăţii, ea fiind întrebată de jurnalişti despre incidentul de la spitalul din Călineşti.

Vineri, 4 iunie, la Spitalul de Boli Cronice din Călineşti, judeţul Argeş, la un aparat de aer condiţionat de la etajul 1 al unităţii medicale a ieşit fum. Astfel, 32 de pacienți au fost evacuați.

Inspectoratul pentu Situații de Urgență Argeş a anunțat că au fost alertate forţe de la Detaşamentele de Pompieri Piteşti, Bradu, Garda de Intervenţie Topoloveni. Potrivit reprezentanților ISU, sistemele de detecţie au sesizat produse ale arderii în aerul dintr-un salon al spitalului şi astfel s-a declanşat alarma de incendiu.

Adauga un comentariu