Economic Local

Se adâncește criza apei în județul Iași: Mai multe localități primesc apă doar dimineața și seara

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se adâncește criza apei în județul Iași Mai multe localități primesc apă doar dimineața și seara

O zonă extinsă din județul Iași primește apă din rețea doar câteva ore pe zi, din cauza capacităților reduse

Operatorul județean ApaVital a impus un program de furnizare a apei în mai multe comune din județul Iași. Măsura a fost luată din cauza scăderii nivelului de apă brută în acumularea Tansa. Aceasta este singura sursă de alimentare pentru Stația de tratare a apei potabile Belcești. Aici, debitul prelucrat este insuficient pentru a asigura o funcționare normală a rețelei de distribuție din zona deservită.

Astfel, până pe data de 30 noiembrie se încearcă refacerea rezervelor de apă în rezervoarele Coarnele Caprei, Focuri, Satu Nou, Munteni, Liteni, Ulmi, Bulbucani și Sângeri. În aceste condiții, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00. Afectați sunt utilizatorii din localitățile Focuri, Coarnele Caprei și Arama (comuna Coarnele Caprei), Belcești, Văleni, Tansa, Munteni, Satu Nou, Liteni și Ulmi (comuna Belcești), Bulbucani, Gropnița, Forăști, Mălăești, Sângeri și Săveni (comuna Gropnița).

Consumatorii sunt sfătuiți să-și facă rezerve de apă

Conform unor informații, s-a ajuns la această situație după ce ABA Prut-Bârlad ar fi aprobat golirea bruscă a unor iazuri private din zona respectivă pentru scoaterea peștelui. Din acest motiv, debitul apei nu mai este suficient pentru funcționarea normală a stației de tratare.

„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași

Adauga un comentariu