Local

Se amână deschiderea spitalului mobil Leţcani pentru încă o lună. Deficienţele au rămas în aer

Publicat: 19 mart. 2021
Spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, pentru bolnavii de COVID-19
Spitalul mobil Covid-19 de la Leţcani, judeţul Iaşi, se va deschide peste o lună. Cele 31 de deficienţe pe care Corpul de Control al premierul Florin Vasile Cîțu au rămas în aer

Spitalul mobil Covid-19 de la Leţcani, judeţul Iaşi, se va deschide peste o lună. Cele 31 de deficienţe pe care Corpul de Control al premierul Florin Vasile Cîțu au rămas în aer.

Unitatea medicală suport Covid-19 a fost construită după normativele din Turcia, iar în aceste momente sunt probleme cu instalaţia electrică. În termen de maxim o lună termenii de referinţă din Turcia vor fi verificaţi dacă sunt aceeaşi cu cei din România, susţine Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

„Concluziile sunt legate de cele 31 de cerinţe pe care Corpul de Control al prim-ministrului le-a verificat. Problema cea mai dificilă este un proiect al instalaţiei electrice care trebuie verificat de către specialişti conform normativelor din România. El este construit pe normativele din Turcia, iar el trebuie verificat dacă termenii de referinţă din Turcia sunt aceeaşi cu cei din România. Este un proiect care ar dura maxim o lună. Directorul de la Euronest a afirmat că va fi gata într-o lună”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Mai multe detalii în ediţia de mâine, 20 martie 2021, a BZI.

Comentarii
  • Tot nu reuseste Alexe si cu echipa lui de specialisti sa puna la punct acest spital mobil ? De maine intram si noi iesenii in scenariul rosu, la ATI se anunta peste tot jale mare si astia mai amanda „re-deschiderea” acestui spital mobil inca o luna. Buna treaba Alexe. Speram sa nu o tii asa tot mandatul.

  • Banda de timpiti! S-au proptit în normative și alte prostii formale, corpul de control, etc! Chemați pe cineva care se pricepe! Cica sunteți într-un centru universitar, impotentilor!!!!

  • Costelus, tati…suntem buni doar la postari pe facebook si mancat rahat….rezolva baiete problemele de la Letcani….vezi ca au nevoie de tabla ca ploua…

Adauga un comentariu