Economic Local

Se anulează evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei. Mâinile curate ne pot salva viața!

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se anulează evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei. Mâinile curate ne pot salva viața

Duminică, 22 martie 2020, se sărbătorește Ziua Mondială a Apei. În mod normal, ne aștepta o zi plină de activități la Iași, printre care concursul „Apa Izvorul Vieții”, cu o acțiune de informare stradală, în parteneriat ApaVital cu Palatul Copiilor din Iași. Toate activitățile au fost însă anulate din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că în momentul de față este mai important să stăm acasă.

„Pandemia nu ne va împiedica însă să celebrăm apa, mai ales că aceasta are în momentul de față o importanță deosebită în combaterea răspândirii virusului. În urmă cu cinci ani, unul dintre sloganurile Zilei Mondiale a Apei era următorul: «Apa este sănătate. Mâinile curate îți pot salva viața». Spălarea regulată a mâinilor este unul din cele mai bune moduri de a îndepărta microbii, de a evita îmbolnăvirile și de a preveni răspândirea microbilor. Un mesaj care a devenit mai de actualitate ca oricând, iar punerea lui în pratică ne va ajuta să depășim cu bine această perioadă dificilă a vieții noastre”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași.

Apa și schimbările climatice

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2020 este la fel de importantă: „Apa și schimbările climatice”. Adaptarea la efectele aduse asupra apei de către schimbările climatice va proteja sănătatea populațiilor și va salva vieți. Utilizarea apei în mod eficient va reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Schimbările climatice pot părea înfricoșătoare și descurajante. Dar există un simplu pas pe care îl poate face oricine imediat, și care va conta: să nu risipim apa!

Adauga un comentariu