International

Se anunţă proteste de amploare în Germania pe măsură ce nemţii plătesc sume enorme pentru energie

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se anunţă proteste de amploare în Germania pe măsură ce nemţii plătesc sume enorme pentru energie
Vor exista proteste de amploare în Germania dacă prețul la facturi va continua să crească

Oficialii din Germania considera că vor exista proteste de amploare în ţara dacă iarnă care va veni va fi una geroasa. Totul are legătură cu nemţii care sunt nemulţumiţi de preţurile enorme la energie.

O statistică arată ca în doar un singur an, preţurile la energie din Germania, pentru utilizatorii casnici, s-au triplat. Asta în condiţiile în care iarna nu a venit, iar Rusia încă nu a sistat în totalitate exportul de gaze naturale.

Proteste de amploare în Germania, avertizează specialiștii

Mai mulţi oficiali din Germania se tem de proteste dacă iarnă care va veni va fi una geroasă. Principala cauză pentru care mișcările sociale ar putea să aibă loc este criză economică și facturile uriașe la energie. Inttr-o emisiune TV, cancelarul Olaf Scholz anunța faptul că actuala creștere a prețurilor la energie reprezintă un butoi cu pulbure pentru societate și că guvernul pe care îl conduce lucrează pentru a remedia situația. Ministrul de Interne din Germania a precizat faptul că oficialii se așteaptă cu proteste similare cu cele din pandemie și că va exista un curent de populism și naţionalism care va încerca să câștige electoral pe această temă

Susanne Pickel, profesoara de politica comparată în cadrul Universităţii Duisberg-Essen consideră că inflația din Germania și prețurile ridicate la alimente dar și la energie vor afecta în special oamenii care nu au surse de venit mari. În acest fel, pătura de mijloc a societății germane, o ramură importantă şi bine conturată până acum, va ieși în stradă pentru a protesta împotriva acestor lucruri

„Pandemia, războiul şi inflaţia pun în pericol şi partea inferioară a păturii de mijloc. Dacă nu vom reuşi să o stabilizăm, temerea ei că va fi împinsă la marginea societăţii va creşte şi vom vedea mai mulţi oameni ieşind în stradă. Oamenii îşi vor însuşi cu mai multă virulenta mesajul populist de extremă dreaptă al Alternativei pentru Germania, iar soluţiile aparente ale populiştilor de extremă dreaptă ar putea schimba opţiunile de vot ale oamenilor”, a conchis Pickel.

În ultima lună prețul de consum din Germania a crescut cu 8,5%, pentru a se alinia creșterilor din Uniunea Europeană.

Mari probleme în Germania pe fondul aplicării sancţiunilor către Rusia

Rusia are parte de mai multe sancţiuni de la toate statele Uniunii Europene. Germania a întrerupt o mare parte dintre relațiile economice cu Kremlin, dar este pusă în situaţia în care nu poate asigura consumul de gaze naturale intern. Industria nemțească, cea mai mare din Uniunea Europeană face cu față greu faptului că Rusia livrează mai puţine gaze naturale prin conductă Nord Stream. În acest context, specialiștii anunță că ar putea dispărea berea din Germania. Concret, rafturile supermarketurilor ar putea fi goale pentru că industria de profil este una dintre cele mai mari consumatoare de gaze naturale din țară.

Nu se cunosc cu exactitate detalii despre posibile intervenții ale guvernului din Germania pentru a împiedica protestele de amploare care se anunță.

Adauga un comentariu