Actualitate

Se crede că oțetul poate provoca avortul. La ce pericole te expui dacă faci asta

Publicat: 19 mart. 2021
oțetul poate provoca avortul
Folosirea oțetului este o metodă băbească deosebit de periculoasă de întrerupere a unei sarcini

Multe femei apelează la întreruperea sarcinii, iar una dintre metodele folosite este oțetul despre care se crede că poate provoca avortul. Și totuși, există multe riscuri în cazul unui avort, în acest fel ele expunându-se unor mari pericole. Iar în multe cazuri se poate ajunge chiar la deces. Cel mai bine, într-o astfel de situație nedorită, ar fi să apelați la un medic specialist și chiar la consiliere.

Medicii dar și opinia publică sunt îngrijorați de numărul foarte mare de cazuri în care tot mai multe femei încearcă să-şi provoace întreruperea sarcinii prin fel de fel de metode băbești. Și totuși, persoanele respective nu se gândesc la faptul că aceasta nu este de fapt o soluție și o rezolvare a problemei. Din contra, prin aceste metode de avort de fapt ajung să-și creeze multe alte probleme, iar în unele cazuri se întâmplă adevărate tragedii.

Metode de avort

În România, femeile care nu vor să ducă la final sarcina pot beneficia de două metode medicale de avort. Este vorba despre metoda medicamentoasă, care se aplică în primul trimestru și, respectiv, metoda chirurgicală, care rămâne singura opțiune între săptămânile 9-12 de sarcină.

Avortul cu medicamente este o procedură ce poate fi realizată într-o unitate medicală, dar și la domiciliu. Acesta nu necesită anestezie ori intervenție chirurgicală, însă poate fi realizat doar în faza incipientă a sarcinii. Un avort chirurgical întrerupe sarcina prin eliminarea pe cale chirurgicală a conținutului uterului. Însă în afară de acestea, sunt fel de fel de metode băbești de întrerupere a sarcinii.

Și oțetul poate provoca avortul

Unele femei, pentru a scăpa de o sarcină nedorită, apelează la o metodă băbească ce presupune folosirea oțetului. Concret, acestea recurg la spălături vaginale cu oțet sau chiar cu suc de lămâie. De asemenea, uneori persoan ele respective beau oțet în cantitate mare pentru a-și provoca pierderea sarcinii. Însă toată această procedură de avort spontan poate dura până la câteva zile.

Și totuși medicii specialiști avertizează că această metodă este foarte periculoasă. Prin utilizarea necorespunzătoare a oțetului se poate ajunge la leziuni foarte grave ale mucoaselor. Tot din acest motiv, oțetul nici nu este recomandat în timpul sarcinii, deoarece poate provoca travaliu prematur sau avort spontan.

La ce metode mai recurg unele femei

De asemenea, unele femei mai apelează la metoda pătrunjelului, însă și aceasta este foarte periculoasă, putând duce chiar la deces. Cu toate că pătrunjelul este promovat în forumurile online ca o modalitate „naturală” de a provoca avort spontan, germenii de pe pătrunjel pot provoca o infecție ce se răspândeşte rapid în organism și pune în pericol viața.

Nu în ultimul rând, unele femei consumă papaya, fructul fiind considerat un remediu excelent pentru a întrerupe o sarcină nedorită. De asemenea, și scorțișoara este folosită pentru provocarea avortului spontan, la fel și semințele de susan cu apa și miere. Dar și prin creşterea dozei de vitamina C în organism se poate ajunge la un avort spontan datorită creșterii contracțiilor uterine.

Și totuși, nu este recomandată niciuna dintre aceste metode deoarece riscați enorm și vă puteți pune viața în pericol. Așadar, credința că oțetul poate provoca avortul vă poate crea foarte multe probleme, motiv pentru care trebuie întotdeauna să cereți sfatul unui specialist.

Adauga un comentariu