Actualitate

Se dau bani de la stat! Alocații de 950 de lei pentru acești copii, după decizia Guvernului

Publicat: 26 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se dau bani de la stat Alocații de 950 de lei pentru acești copii după decizia Guvernului
Copiii vor primi alocații de 950 de lei din partea statului

Guvernul României a venit cu vești bune pentru o anumită categorie de copii. Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a anunțat că în curând vor crește alocațiile pentru unii minori.

Copiii se vor bucura de bani mai mulți din partea statului în următoarea perioadă. Decizia a fost luată recent și urmează să fie pusă în practică în cel mai scurt timp posibil.

Copiii vor primi alocații de 950 de lei din partea statului

Minorii aflați în centrele de plasament vor beneficia în curând de un ajutor substanțial din partea statului român. Astfel, toți cei care fac parte din această categorie vor primi o alocație lunară de 950 de lei, potrivit anunțului făcut de către Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. În prezent, valoarea ajutorului pe care copiii din plasament în primesc este în valoare de 631 de lei, o sumă mult prea mică pentru nevoile acestora.

Suma care se va acorda acestei categorii de minori este raportată la indicatorul social de referință, care este pe cale să se modifice, după cum anunță specialiștii. Astfel, mai mulți copii se vor putea bucura de aceste avantaje și vor putea avea parte de o îngrijire mai bună din partea echipelor din centrele de plasament.

Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, statul este obligat să asigure o sumă de bani lunar fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela. Acești bani ar trebui să asigure minimul de mâncare, haine, încălțăminte, produse igenico-sanitare, rechizite, precum și transport. Decizia Guvernului a fost luată în momentul în care au apărut scumpiri din ce în ce mai mari la diferite produse, iar suma alocată inițial nu mai era de ajuns pentru a asigura un trai decent copiilor.

Adauga un comentariu