Sport

Se destramă Super Liga Europei? Patru mari echipe se pregătesc să se retragă

Publicat: 21 apr. 2021
Super Liga Europeană de fotbal
Super Liga europeană, o competiție înființată și anunțată oficială de 12 dintre cele mai mari și bogate cluburi din Europa. Membrii fondatori promit un buget de nu mai puțin de 10 miliarde de euro

SuBarcelona, Chelsea, Manchester City și Atletico Madrid pregătesc documentația necesară pentru a solicita ieșirea din Super Liga Europei, după ce cele patru cluburi și-au anunțat prezența la „competiția bogaților”. Super Liga Europeană a fost criticată, după ce a fost anunțată, în mod oficial, duminică. Aproximativ 1.000 de fani ai lui Chelsea s-au adunat în fața stadionului Stanford Bridge din Londra, înainte de meciul contra celor de la Brighton, marți, pentru a protesta împotriva participării formației la „competiția bogaților”, scrie BBC.

Conform jurnalistului The Times Matt Lawton, Atletico Madrid a fost întoarsă și ea de către protestele fanilor și plănuiește să abandoneze competiția. Manchester City ar fi transmis deja că se retrage din Super Liga Europei, la presiunea fanilor, anunță sursa citată. Joan Laporta, noul președinte de la FC Barcelona, a declarat că formația catalană așteaptă opinia fanilor, înainte de a lua o decizie finală: „Clubul nu va adera la Super Liga Europei până când socios nu vor vota pentru asta. Echipa lor, decizia lor”.

Chelsea și City nu au fost implicate 100% din primul moment. Nu au făcut parte dintre inițiatori, dar au acceptat, de teamă să nu fie lăsate pe dinafară. Superliga, care nu e dorită nici de Jurgen Klopp, ar urma să se desfășoare după sistemul din NBA. Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, șeful celor de la Real Madrid.

„Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală. Anunțul oficial privind Superliga europeană ar urma să fie făcut duminică seară”, scrie L’Equipe.

Comentarii
Adauga un comentariu