National

Se distruge fotbalul românesc? Marcel Vela ar putea interzice meciurile echipei Dinamo de pe stadionul Ştefan cel Mare

Publicat: 20 nov. 2020
Marcel Ciolacu la Dinamo București
Marcel Ciolacu la Dinamo București

Conform unor surse din presa centrala ar putea fi luată o decizie extrem de controversată. Din cauza datoriilor tot mai mari se pare că Dinamo ar putea să aibă interzis să mai joace meciuri oficiale pe stadionul din Ştefan cel Mare.

Ministerul Afacerilor Interne ar putea interzice accesul echipei de fotbal Dinamo pe stadionul din Ştefan cel Mare. În această seară Dinamo ar putea disputa ultima partidă pe stadionul emblematic împotriva echiei FC Voluntari.

 

Dinamo nu ar mai putea să joace pe stadionul din Ştefan cel Mare

Pablo Cortacero, finanţatorul echipei Dinamo promitea la început ca fotbaliştii vor juca doar pe Naţional Arena. Totuşi, în aceste momente din cauza dificultăţilor materiale, Dinamo abia găseşte să mai plătească arbitrii sau să asigure efectuarea de teste coronavirus. Din aceste considerente, Dinamo ar fi ales să joace pe un stadion din Ştefan cel Mare care este lăsat în paragina. Totuşi, se pare că nici aici nu vor mai putea juca după ce MAI le-ar interzice acest lucru pentru că nu au plătit chiria.

  • Chria de pe Naţional Arena costa peste 25.000 de euro
  • Chiria de pe stadionul Dinamo costa de 12 ori mai ieftin

Cu datorii neplătite şi fără nicio sursă de finanţare, Dinamo nu ar mai juca pe propriul stadion

Cu datorii neplătite către jucători şi terţe părţi şi fără vreo sursă de finanţare, echipa emblematica pentru istoria României ar putea să nu mai aibă pe ce stadion să joace. Pe lângă faptul că echipa risca să fie penalizată cu 6 puncte, ros-albastrii sunt sub lupa Corpului de Control al MAI. Guvernul nu ar vrea să fie confundat cu o echipă care nu mai are bani să îşi plătească datoriile la stat iar din această cauză exista riscul real al unei interdicţii aplicate dinamoviştilor. Interdicţii ce ar presupune să nu mai joace pe stadion.

Marcel Vela i-a primit pe oficialii lui Dinamo la o serie de negocieri iar acesta a promis că va soluţiona situaţia noului stadion care ar urma să se construiască în 2021, dar în condițiile în care spaniolii lui Pablo Cortacero au implicat clubul în situații penibile, nimeni nu vrea să se mai asocieze de Dinamo!

„Parcă au viruși! De fiecare dată când întreabă pentru vreun contract de sponsorizare sau surse de finanțare, li se închide ușa în nas, nu vrea nimeni să-și lege numele de actualul Dinamo. E dezastru! Mai rău decât pe vremea lui Negoiță, înainte de insolvență, mai rău decât în primăvară”, au povestit surse din interior și oameni apropiați clubului pentru gsp.ro.

Situatie fără precedent la Dinamo

Conform regulamentului, Dinamo riscă să fie depunctată cu câte trei puncte pentru fiecare articol încălcat. „Câinii” au încălcat art. 60 alin. 2 și art. 61 alin. 2. Primul articol se referă la datorii restante către alte cluburi de fotbal, iar al doilea articol acoperă datoriile către de angajați.
Cu alte cuvinte, dacă Dinamo nu va reuși să achite până la sfârșitul lunii noiembrie toate datoriile acumulate până la data de 30 iunie 2020, clubul va fi depunctat cu șase puncte!

Comentarii
Adauga un comentariu