Economic Local

Se extinde rețeaua de electricitate în zona vilelor nou-construite din Galata, unde sunt întreruperi de curent dese și neanunțate

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se extinde rețeaua de electricitate în zona vilelor nou-construite din Galata unde sunt întreruperi de curent dese și neanunțate

În zona Galata din muncipiul Iași va fi extinsă rețeaua de distribuție a energiei electrice pe o distanță de aproape 20 km liniari. De-a lungul timpului, locuitorii din zona Galata au reclamat întreruperile de curent dese și neanunțate cauzate de rețeaua neadaptată la consumul crescut.

Se extinde rețeaua de electricitate în zona vilelor nou-construite din Galata

Au fost finalizate procedurile pentru demararea proiectului de extindere a rețelei de electricitate  în zona vilelor nou- construite din Galata. Primăria Municipiului Iași demarează astfel proiectul pentru realizarea unei rețele de distribuție subterană și supraterană care va fi extinsă pe aproape 20 km liniari. Concret, este vorba despre o rețea subterană de cabluri pe o lungime de 6,3 km, precum și alți 14 km de cabluri supraterane care vor fi montați pe stâlpi. Mai mult, tot în zona Galata se vor amenaja noi puncte de transformare care să deservească consumatorii din zonă. Rețelele care se vor monta vor fi de 20 kV, respectiv 0,4 kV.
Investiția ar urma să fie suportată de Primăria Iași împreună cu E.ON Energie Moldova.

Ieșenii din zona Galata au reclamat întreruperile neanunțate de curent

Îm momentul de față se lucrează la actele terenurilor unde urmează să fie amplasați stâlpii. Locuitorii din zona Galata au făcut mai multe solicitări către autoritățile locale și E.ON Energie Moldova pentru a rezolva problema cauzată de întreruperile dese de curent. De-a lungul timpului, locuitorii din zona Galata au reclamat întreruperile de curent dese și neanunțate cauzate de rețeaua neadaptată la consumul crescut și care se uzează pe zi ce trece.

Rețeaua electrică de aici nu mai face față ritmului accelerat cu care se construiește. Numeroase solicitări de acordare a avizelor pentru racordarea la rețeaua de enegie electrică nu au primit răspuns favorabil din partea Delgaz Grid/E.ON, iar acest fenomen continuă să se întâlnească din ce în ce mai des. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație este tocmai rețeaua electrică învechită administrată de DelgazGrid și care nu a beneficiat de investițiile stipulate în contractul de privatizare a Electrica Moldova SA.

Practic, miile de locuințe noi care au fost construite în jurul muncipiului Iași au fost racordate la aceeași rețea învechită care deservea consumatorii din urmă cu 30 de ani, majoritatea case bătrânești si gospodării din mediul rural. Odată cu construirea de noi blocuri, cartiere întregi de vile sau clădiri de birouri, consumul de energie electrică a crescut drastic, iar pentru că rețeaua electrică nu a fost recalibrată de către E.ON/Delgaz Grid, s-a ajuns la avarii peste avarii în ultimii ani.

 

Adauga un comentariu