Local

Se finalizează lucrările pregătitoare pentru noul an școlar! Mihai Chirica: „Intrăm în linie dreaptă cu deschiderea noului an școlar”

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Se finalizează lucrările pregătitoare pentru noul an școlar Mihai Chirica Intrăm în linie dreaptă cu deschiderea noului an școlar
Mihai Chirica a anunțat proiecctele importante care vor fi finalizate înaintea începerii anului școlar

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a anunțat că primăria se apropie de final cu lucrările pregătitoare pentru noul an școlar. Se finalizează lucrările de modernizare și reabilitare a corpurilor unităților de învățământ, sălile de sport și curțile interioare

Mihai Chirica a anunțat care sunt proiectele ce vor fi finalizate până la începutul lunii septembrie. Primăria Iași finalizează lucrările pregătitoare pentru noul an școlar. Unitățile de învățământ din Iași ce au avut lucrări de modernizare și reabilitare a corpurilor, a sălilor de sport și a curților interioare vor fi gata pentru elevii ce se vor întoarce în bănci pe 5 septembrie 2022.

Primăria Iași finalizează lucrările pregătitoare pentru noul an școlar

Printre cele mai importante proiecte pe care Primăria Iași le finalizează înaintea începerii anului școlar se numără grădinița nouă din zona Codrescu, noua sală de sport a Școlii „Ion Creangă” din Păcurari, reluarea cursurilor la Liceul „Dimitrie Cantemir”, redeschiderea corpului monument al Școlii „Gheorghe Mârzescu” și amenajarea curților interioare a 10 unități de învățământ.

Grădinița din zona Codrescu are o capacitate totală de 200 de locuri în opt săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5.556.875,17 lei, cu TVA, din care pentru construcții și montaj s-au alocat 4.194.087,17 lei, cu TVA. Lucrările au început în anul 2021 și au durat, conform proiectului, 12 luni.

Noua sală de sport de la Școala „Ion Creangă” din Păcurari va fi, de asemenea, dată în folosință, începând cu noul an școlar 2022-2023. Lucrările pentru această sală de sport au costat 2.277.640,37 de lei și au fost executate prin Programul General de creare sau modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare din Iași.

În luna septembrie vor fi finalizate lucrările pentru 11 terenuri de sport din cadrul unităților de învățământ din Iași, iar alte 10 vor fi terminate până la finalul anului 2022.

Se reiau cursurile la Liceul „Dimitrie Cantemir”

Din toamna anului 2022 se vor relua cursurile la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Elevii din cadrul acestei unități de învățământ au susținut cursurile la Liceul „Vasile Alecsandri” pe durata lucrărilor de consolidare.

La Școala „Gheorghe Mărzescu” elevii se vor putea întoarce la corpul de clădire care a fost reabilitat de Primăria Iași. În acest corp vor funcționa 5 clase pregătitoare care au ținut cursurile în cadrul Școlii „Ion Neculce” și care aparțin de Școala „Titu Maiorescu”.

Se vor finaliza sala de sport de la Școala „Titu Maiorescu” și grădinițele din Dacia și Bucium, cele două din urmă având în total 430 de locuri pentru copiii din ciclul preșcolar.

Mihai Chirica a menționat, de asemenea, și lucrările de reamenajare ce s-au desfășurat la curțile și spațiile verzi a 10 unități de învățământ din municipiul Iași.

Primăria Iași finalizează lucrările pregătitoare pentru noul an școlar, amenajând spațiile în care copiii își vor desfășura activitatea. Pentru cei cu venituri mai mici municipalitatea organizează evenimentul „Copii de nota 10” în care 500 de elevi vor primi ghiozdane noi, echipate cu toate cele necesare pentru un an școlar.

Comentarii
  • Scoateți mai multe autobuze pe traseu. Iașul e extrem de aglomerat cu mașini și , paradoxal, la orele de vârf se merge mai rapid pe jos decât cu ori mijloc de transport. E plin Iașul de 4*4 in care stau lățiți supraponderalii cu speranța de viață până în 50.

Adauga un comentariu