Titlurile zilei

Se îmbracă bine sau prost ieșenii? Părerea stilistului internațional Ovidiu Buta: „Am văzut toate nuanțele posibile și imposibile” – FOTO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Se îmbracă bine sau prost ieșenii Părerea stilistului internațional Ovidiu Buta Am văzut toate nuanțele posibile și imposibile - FOTO
Părerea stilistului internațional Ovidiu Buta despre stilul vestimentar al ieșenilor

Cu toții ne dorim să ne îmbrăcăm bine, să fim în același pas cu moda, însă foarte ușor putem da greș. Reporterii BZI au vorbit cu stilistul internațional Ovidiu Buta, care ne-a transmis dacă ieșenii se îmbracă bine sau prost, dar a oferit și câteva sfaturi în materie de modă.

Părerea stilistului internațional Ovidiu Buta despre stilul vestimentar al ieșenilor

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați stiliști și critici de modă, iar de-a lungul carierei sale a lucrat cu nume importante de la Hollywood. Reporterii BZI au vorbit cu stilistul internațional care a oferit un răspuns neașteptat la întrebarea „Se îmbracă bine sau prost ieșenii?”.

„Mie, întotdeauna, mi-a plăcut stilul ieșenilor de a se îmbrăca, pentru că am văzut cum au evoluat în mod constant. Vin în Iași de 25 de ani, deci pot să spun că am văzut toate nuanțele posibile și imposibile. Prima dată când am venit în Iași, am avut surpriza să văd că oamenii sunt foarte atenți la imaginea lor și la felul în care ies din casă, în comparație cu Bucureștiul, unde lucrurile erau puțin mai relaxate. Acum, văd că este o nouă generație, mult mai dispusă să experimenteze și mult mai colorată”, declară Ovidiu Buta, stilist internațional.

Stilistul a subliniat faptul că observă, într-un mod plăcut, întoarcerea culorilor stridente.

„În general, vara, lucrurile sunt mult mai simple decât în sezonul de iarnă pentru că în mod logic sunt și mult mai puține haine. Observăm cu mare plăcere întoarcerea culorilor foarte puternice, dar observăm și revenirea albului”, spune Ovidiu Buta, stilist internațional.

Blugii sunt un obiect vestimentar pe care orice român îl are în dulapul său, însă nu se așază bine pe orice corp, dacă nu este ales modelul potrivit. Stilistul Ovidiu Buta ne sfătuiește să descoperim care este forma corpului nostru, iar în funcție de aceasta să alegem hainele.

„Blugul avantajează pe oricine, dar probabil că unele persoane nu au găsit forma corectă. La blugi, lucrurile sunt foarte clare. Unele poartă un model de blugi pe care l-au văzut la o prietenă sau o vedetă, care pe ele, probabil, se așază bine. Cel mai important pentru oricine este să-și cunoască proporțiile, asta se face cu ajutorul centimetrului. Dacă știi care este forma corpului tău, clepsidră, pară, măr, o să îți fie foarte ușor să te îmbraci. Este foarte trist să fii deschis vestimentar pentru un eveniment, să strălucești doar la o nuntă. Cumva, asta spune și cât de limitate sunt evenimentele speciale din viața unui om”, adaugă Ovidiu Buta, stilist internațional.

Cum ne accesorizăm ținutele?

Când vine vorba de accesorizare, aici nu există o regulă. Fiecare persoană trebuie să își aleagă bijuteriile în funcție de personalitate, susține stilistul.

„Nu există o regulă foarte clară când vine vorba despre accesorizare. Pe unii îi avantajează să poarte multe bijuterii, dar așa cum am mai spus, trebuie să te cunoști tu foarte bine, ca formă a corpului și ca stil vestimentar. Dacă tu ești o persoană cu o personalitate vestimentară naturală, atunci tot acest amalgam de bijuterii nu o să funcționeze, dar dacă ești o dramatică, o femeie căruia îi place să iasă în evidență, da, atunci funcționează”, adaugă Ovidiu Buta, stilist internațional.

Cunoscutul stilist pune accent pe faptul că este absolut necesar să existe măcar un minim de atenție asupra imaginii noastre.

„Poți să nu ai chef de viață, dar în același timp, minima atenție la imagine trebuie să te urmărească întreaga viață. Asta nu înseamnă că trebuie să te costumezi de sus până jos, dar măcar acest minim de atenție trebuie să existe. Noua generație de creatori români este foarte interesantă pentru că este mult mai dispusă să experimenteze, mult mai curajoasă și se mulează foarte repede pe anumite situații. Mi se pare că sunt ca un detector seismic”, mai spune Ovidiu Buta, stilist internațional.

Tags:
Comentarii
  • Erau mai eleganti inainte iesenii. Acum se imbraca tot mai colorat, ca papagalii, nici nu mai stii care e tigan sau roman! Multi cu treining si adidasi de parca is sportivi de performanta dar n-au facut sport in viata lor dupa cum le atarna suncile. Femeile plinute doar mulat, sa se vada si prin haine toata gretosenia de slanina adunata in straturi…

  • Se remarca absenta educatiei estetice la noii ieseni.,cei veniti din mediul rural sau alte județe.
    Au ,,cucerit „orasul cu tupeul ,incultura si banii lor negri sau gri.Dar va trece și valul acesta.

  • Parerile lui nu intereseaza pe marea majoritate ! , uite , el parca este inbracat din pomeni de sufletu mortilor !, este si neberberit sii lipseste basca de tractorist !, pe Warren Buffet , Zekerberg , Elon Musc si pe alte mi de milionari ii doare fix in pix de parererea astuia si altora ca el , oamenii se inbraca cum isi permit ei ori cum se simt ei bine si lejer !, nu tostatsløsning lumen pune botul la circul astora

  • Pe de o parte ai dreptate. Ce spune el si altii ca el ca-i stil, este doar fandoseala sterila.
    Pe de alta parte, eu zic ca nu te poti imbraca oricum cand iesi in lume, macar din respect fata de tine daca nu si fata de ceilalti. Este perfect posibil sa te imbraci si comod si cu bun simt. Daca esti femeie si ai niste buci catastrofale, nu umbla in colanti! Pune-ti o rochie larga.

  • Eu cand merg la mort pt pomană mă imbrac ca un boschetar ! , altfel urmasii defunctului n-umi dau panacidă că cică is bun de muncă !, nu , nu sunt ironic dar doar cu ajutorul social și pensia lui maică- miea chiar nu mă descurc !, asa că chiar nu mă interesează ce zice stilistul , efectiv cand te doare burta de la foame viata este tristă , ciaoo !

  • la salar de 1600-3000 lei pe luna si pensii de 1200-3000 lei pe luna, suntem cu 10 clase ca vestimentatie fata de Occident. romanu stie sa se imbrace, ne ajuta tonetele, Palas, Iulius, SH-urile, Kaufland Auchan, Lidl, Selgros, outleuturile, s.a.

  • Grav e ca majoritatea adolescentilor se conformeaza „modei”, adica umbla dezbracati si e foarte important pt ei sa-si puna in evidenta zonele genitale, sa se vada de la o posta.

  • Stilică ăsta este un terminat deja , se îmbracă de la container , la 35 de ani ai lui arată mai rău decit unchiul pensionar betivan Vanea care la cei 65 de ani arată mai bine și cu o privire mai inteligentă decit asta ! Din autofabricatul mare star mondial a ajuns să dea sfaturi prin carterele mărginașe ca atît i-a mai rămas și poate mai pune botu cineva mai prost

  • Dap !, Părerea noastră a ieșenilor este ca nu ne doare nici măcar în pwla de ăsta și părerile lui despre noi !

  • Am găsit azi o haină mancată de molii la un magazin Secon Hand din Bularga!, Băi oameni, zici că e pe mine așa, de fain im-i șade!, am dat pe ea 10 lei

Adauga un comentariu