Local

Se împlinesc 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri la Iași-“Roata de Pojarnici”! Cum sărbătoresc pompierii ieșeni “Ziua Unității”

Publicat: 14 mai 2022
mai multi pompieri in cadrul unui execitiu
Se împlinesc 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri din România

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iași organizează mai multe activități cu ocazia a 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri din Iași “Roata de Pojarnici”. Ieșenii vor avea ocazia să viziteze unitățile de pompieri din Iași și să vadă autospecialele din dotare

Duminică, 15 mai 2022 în unitățile de pompieri din Iași va fi un cadru festiv. Ieșenii au ocazia să viziteze unitățile pompierilor din Iași cu ocazia “Zilei Porților Deschise”. Mai multe acțiuni vor avea loc cu ocazia a 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri din Iași.

colaj foto, echipament pompieri
Ieșenii vor putea vedea dotările autospecialelor

“Roata de Pojarnici”- 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri

Ieșenii vor putea întâlni pompierii care își vor prezenta profesia
Ieșenii vor putea întâlni pompierii care își vor prezenta profesia

Cu ocazia împlinirii a 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași organizează mai multe activități pentru public.

“La sediul inspectoratului se va desfășura o slujbă Te-Deum, începând cu ora 12.00 și se va ține un moment de reculegere în memoria înaintașilor pompierilor ieșeni și a salvatorilor care și-au pierdut viața la datorie de-a lungul timpului și până astăzi. Între orele 10:00 – 18:00 va fi organizată ,,Ziua Porților Deschise” în subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași (Detașamentul 1 de Pompieri Iași, Detașamentul 2 de Pompieri Iași, Secția de Pompieri Pașcani și Secția de Pompieri Târgu Frumos).

Între orele 10:00 – 20:00 pe esplanada din fața Complexului Palas – Zona Palatului Culturii, va avea loc o expoziție a autospecialelor și a tehnicii de intervenție, vor fi efectuate exerciții demonstrative cu privire la procedeele de descarcerare și acordare a primului ajutor în diferite situații. De asemenea, vor fi organizate activități de informare a cetățenilor și distribuire a materialelor specifice campaniilor ,,R.I.S.C.”, ,,FOC” și ,,Nu tremur la cutremur”, pe esplanada Complexului Palas și la punctele de informare din cadrul subunităților de intervenție”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași.

Oamenii vor putea să vadă echipamentele și autospecialele, ba chiar vor fi și prezentări explicative ale acestora.

pompier care isi pune exhipamentul
Vor fi și “ Porți Deschise” la unitățile de pompieri

Sărbătoarea pompierilor ieșeni

pompier langa autospeciala
Prima companie de pompieri din România a fost la Iași și s-a intitulat “roata Pojarnicilor”

Aceste manifestări festive au scopul de a apropia cetățenii de personalul unităților de pompieri și de ai face să înțeleagă care este misiunea pompierilor.

“Invităm cetăţenii la aceste activităţi ocazionate de sărbătoarire a 187 de ani de tradiție a  pompierilor ieșeni “ROATA DE POJARNICI”, prima companie românească de pompieri, un bun prilej de a cunoaşte misiunile instituţiei noastre. Astăzi, în contextul actual, când mii de oameni îşi pierd viaţa în diferite situaţii de urgenţă, pompierii ieşeni sunt la datorie pentru apărarea vieţii şi bunurilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, sub deviza ,«curaj şi devotament»”, transmit reprezentanții ISUJ Iași.

Cei care vor dori să participe la aceste activități festive, vor putea cunoaște personalul unităților de pompieri și vor putea vedea echipamentul special, autospecialele și cum arată o unitate de pompieri. Toate acestea sunt organizate cu ocazia sărbătoriri a 187 de ani de la înființarea primei companii de pompieri din România, la Iași.
Adauga un comentariu