International

Se împlinesc 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Interesul pentru Lady Di persistă

Publicat: 31 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se împlinesc 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Interesul pentru Lady Di persistă
Milioane de oameni din întreaga lume au deplâns dispariția „prințesei poporului”

La un sfert de secol de la moartea prinţesei Diana, la doar 36 de ani, tragedia rămâne o sursă de fascinație pentru oamenii din întreaga lume, iar soarta ei încă aruncă o umbră asupra familiei regale britanice.

Amintim că Lady Di a murit la Paris, pe 31 august 1997, după ce mașina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi al-Fayed, a făcut accident în timp ce încerca să scape de paparazzii care o urmăreau pe motociclete. Moartea Dianei a aruncat monarhia britanică în criză și venea după dezintegrarea publică a căsătoriei ei cu prințul Charles.

Milioane de oameni din întreaga lume au deplâns dispariția „prințesei poporului”, așa cum a descris-o pe Diana atunci prim-ministrul britanic de la acea vreme Tony Blair.

masina in care se afla Lady Di
Lady Di a fost dusă la un spital din Paris, unde a murit câteva ore mai târziu

Moartea prinţesei Diana prin ochii medicului ajuns primul la locul accidentului

La împlinirea a 25 de ani de la moartea Prinţesei Diana, medicul francez care a ajuns primul la locul tragediei își amintește cu groază scena. După atâţia ani, medicul Frederic Mailliez este încă marcat de ceea ce s-a întâmplat în tunelul Alma din Paris pe 31 august 1997.

În acea noapte, medicul mergea cu mașina în tunel când a văzut un Mercedes fumegând aproape rupt în două. Era în afara programului și se îndrepta spre casă de la o petrecere.

„Am mers spre mașină. Am deschis ușa și m-am uitat înăuntru. Patru oameni, dintre care doi erau aparent morți, fără reacție, nu mai respirau, iar ceilalți doi, din partea dreaptă, trăiau, dar în stare gravă. Pasagerul din față țipa, respira. Iar pasageră, domnișoara, avea capul în jos, a avut dificultăți să respire. Avea nevoie de ajutor rapid”, își amintește medicul.

Acesta relatează cum a fugit la mașina lui pentru a suna serviciile de urgență și pentru a-și lua trusa medicală.

„I-am pus masca de oxigen și a început să respire puțin mai bine. A căpătat puțină energie, dar nu a putut spune nimic”, continua medicul.

Doctorul avea să afle mai târziu vestea, împreună cu restul lumii , că femeia pe care a tratat-o ​​era nimeni alta decât Prințesa Diana.

„Cineva din spatele meu mi-a spus că victimele vorbesc engleză, așa că am început să vorbesc engleză, spunând că sunt medic și am chemat ambulanța. Știu că este surprinzător, dar nu am recunoscut-o pe Prințesa Diana”, a mai spus Frederic Mailliez.

Lady Di a fost dusă la un spital din Paris, unde a murit câteva ore mai târziu.

Misterul din jurul morții prințesei a fost elucidat

Fascinația de durată a oamenilor din lumea întreagă pentru prințesa Diana nu este doar pentru viața ei, ci și pentru modul în care a murit.a de d

O anchetă îndelungată ce a fost încheiată în 2008 a concluzionat că prințesa Diana și Dodi al-Fayed au fost uciși din cauza modului neglijent de a conduce al șoferului Henri Paul și din cauza paparazzilor care urmăreau mașina.

Cu toate acestea, tatăl lui Dodi Al-Fayed a susținut că accidentul a fost comisă de serviciile secrete britanice la ordinul regretatului soț al reginei Elisabeta, Prințul Philip.

Dar o investigație a poliției care a analizat moartea prințesei Diana și dacă ar fi putut fi ucisă, a respins o serie de teorii ale conspirației și a stabilit că șoferul Henri Paul fusese beat și conducea prea repede.

Adauga un comentariu