National

Se închid toate școlile în România pentru următoarele 3 luni?! Propunere soc!

Publicat: 24 oct. 2020
elevi in banci la scoala cu mainile ridicate
Secretarul de stat responsabil cu învăţământul preuniversitar, Sorin Ion, a declarat, pentru Edupedu.ro, că speră "ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II şi să se facă şcoala faţă în faţă"

Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, pune în dezbatere publică propunerea ca elevii să intre acum în vacanța mare și să facă orele rămase la vară.

”Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor cât şi de calitatea actului educaţional.

Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor: Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii.

Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru. Ar fi în discuţie câteva săptămâni până la obişnuita vacanţă de iarnă. La rugămintea celor cu care am comunicat, pun în dezbatere această temă”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

Se închid toate școlile în România?

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți spune, însă, că propunerea făcută de Cristian Diaconescu nu poate fi pusă în aplicare.

”Noi interacționăm cu sute de mii de părinți și nu a venit niciodată o astfel de idee. Din păcate intenția bună nu poate fi pusă în aplicare pentru că în perioada vacanței de vară calendarul activităților este plin. Avem evaluarea națională, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni dacă o luăm în calcul și pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil să renunți în acea perioadă astfel încât să muți cursurile atunci, pentru că ne va fi greu să ne reluăm activitatea normală”, este de părere Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Comentarii
  • Tâmpenii, tromboane, cucuri și baliverne. Oricum, elevii români, în proporție de peste 75%, sunt într-o eternă vacanță. Li s-a băgat în cap că ei trebuie să se relaxeze, că nu trebuie să învețe, că ”materia trebuie descongestionată și reformată” (sic !). Iar asta se întâmpla până la intrarea în pandemie. Cauza principală a fost acțiunea distructivă asupra Educației, exercitată insidios, ilegitim și de o manieră necalificată de către ”specialiștii în Educație”, niște inși fără profesie și fără căpătâi, care au pus stăpânire pe sistemul de învățământ și l-au distrus. Așa că, ori țineți școlile deschise, ori le închideți, ori le mutați în porcăria numită ”online”, tot aia e. Asta până într-o zi, în care profesorii autentici, cu studii științifice făcute pe bune, vor pune mâna pe ciomege și vor scoate din școli politrucii ”specialiști în educație”.

Adauga un comentariu