Local

Se închide Palatul Culturii Iași. Iată când se va relua activitatea

Publicat: 10 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se închide Palatul Culturii Iași. Iată când se va relua activitatea

Pe fondul situaţiei alarmante provocate de răspândirea coronavirusului, reprezentanţii Ministerului Culturii solicita mai multor instituţii suspendarea programului de lucru pentru perioada 10 martie- 22 martie.

„Stimate doamne/Stimaţi domni,
Având în vedere contextul riscului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus şi ca urmare a consultării dintre Ministerul Culturii şi managerii institutiitor subordonate, dar şi a solicităritor acestora, s-a luat decizia ca în perioada 10 martie – 22 martie 2020 să se suspende toate activităţile şi evenimentele cu public organizate la nivelul fiecărei instituţii. Decizia vizează în special institutiite de spectacole sau concerte, instituţiile muzeale, Biblioteca Nationată a României şi Centrele Culturale, ca urmare a măsurilor de prevenire a răspăndirli noului virus COVID-19. Reiterăm, astfel, că măsura se va aplica până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

„Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași se aliniază măsurilor luate de Ministerul Culturii și suspendă toate activitățile și evenimentele cu publicul, până pe 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.
Măsura a fost luată având în vedere contextul riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus COVID-19.
Prin urmare, vor fi suspendate toate activitățile cu publicul, în muzeele din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași:
Muzeul de Istorie a Moldovei
Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“
Muzeul de Artă
Muzeul Etnografic al Moldovei
Muzeul Unirii Iaşi
Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu“ Iaşi
Muzeul „Poni-Cernătescu“ Iaşi
Palatul Memorial „Al. I. Cuza“ Ruginoasa;
Muzeul Arheologic de sit din Cucuteni
Muzeul Viei si Vinului din Hârlău.”, se arată în comunicatul oficial al Complexului Național Moldova Iași.

Adauga un comentariu