National

Se întâmplă în Botoșani! Un adolescent și-a dat mama în judecată pentru a putea studia în continuare

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se întâmplă în Botoșani Un adolescent și-a dat mama în judecată pentru a putea studia în continuare

Un adolescent din Botoșani a fost nevoit să recurgă la o soluție mai puțin obișnuită pentru a-și putea continua studiile, acționându-și mama în instanță și obligând-o să-i plătească o alocație lunară pentru a putea merge la școală în continuare, scrie monitorbt.ro.

Povestea tristă de viață a adolecentului a început chiar în momentul nașterii lui, când, chiar la maternitate, tatăl i-a anunțat mama că a hotărât să plece, de unul singur, la muncă în străinătate.

În 2008, când băiatul împlinise patru ani, ci ajutorul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, mama lui a deschis o acţiune de divorţ solicitând inclusiv decăderea din drepturile părinteşti a fostului soţ.

S-au descurcat cum au putut, băiatul urmând clasele primare şi gimnaziale la o şcoală renumită din Botoșani, numai că, în urmă cu trei ani, în 2016, el a fost lăsat în grija bunicilor săi, mama decizând la rândul ei să plece la muncă în străinătate.

Din acel moment, lucrurile s-au complicat pentru că, din decembrie 2017, mama l-a abandonat complet, şi-a şters contul de Facebook, şi-a înlocuit numerele de telefon şi nu a mai putut fi contactată în niciun fel, nici chiar atunci când ar fi trebuit să vină în țară, când băiatul avea nevoie de acte pentru cartea de identitate.

Cu rezultate foarte bune la învăţătură, participând la diverse concursuri şcolare şi fiind implicat în diverse activităţi extraşcolare, adolescentul a trecut cu brio de testările naţionale şi a reuşit să obţină o medie mare, care i-a permis admiterea la un liceu de prestigiu din municipiul Botoșani

Rămas în grija bunicilor, care se descurcă greu din punct de vedere financiar, pentru că ține cu tot dinadinsul să își termine studiile, adolescentul și-a dat mama în judecată pentru a-i susține școlarizarea.

Instanța a decis ca femeia să fie obligată la plata unei alocații lunare de 315 lei până la împlinirea vârstei de 18 ani sau terminarea studiilor.

Chiar dacă banii nu sunt suficienți pentru un trai decent, adolescentul se declară mulțumit de hotărârea instanței, care îi va permite să meargă mai departe, către o viața normală pe care proprii părinți i-au refuzat-o.

Adauga un comentariu