Local

Se întâmplă în Iași! I-au șutit cardul și i-au golit contul! Jefuită pe stradă, ziua-n amiaza mare!

Publicat: 30 ian. 2020

Doi tineri care au mai fost certați cu legea sunt trimiși în judecată de procurorii ieșeni. Cei doi sunt acuzați că ar fi colaborat pentru a jefui o femeie. În total, paguba se ridică la peste 4.500 de lei

Doi cunoscuți ai oamenilor legii sunt obligați să ofere explicații în fața judecătorilor, după ce au fost acuzați că ar fi jefuit o persoană pe stradă, în Iași.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Robert Geosanu, recidivist post-executoriu, pentru furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În același dosar, oamenii legii au trimis-o în fața instanței, în stare de libertate, pe Ramona Bălteanu, recidivistă post-condamnatoriu, pentru complicitate la furt, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și complicitate la acces ilegal la un sistem informatic. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al cauzei.

„Filată” pe străzi

Anchetatorii au afirmat că, pe data de 17 noiembrie 2019, în intervalul orar 11:30 – 12:00, fiind ajutat și sprijinit pe tot parcursul activității infracționale de Ramona Bălteanu, Robert Geosanu a urmărit victima prin zona Podu Roș.

„Inculpatul a urmărit persoana vătămată A.O.N., care se deplasa în zona Podu Roș și, într-un moment prielnic, i-a sustras portofelul victimei din rucsacul pe care îl purta în spate, în care avea suma de 224 de lei, acte personale, un card bancar și un fragment de hârtie pe care se afla înscris codul PIN al cardului. Ulterior, inculpatul, folosind cardul aparținând persoanei vătămate, a efectuat șase operațiuni bancare, cauzând un prejudiciu de 4.300 de lei”, a precizat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, Ramona Bălteanu l-a ajutat pe individ pe tot parcursul activității infracționale, respectiv a urmărit-o pe persoana vătămată A.O.N. prin zona Podu Roș, din municipiul Iași.

„Într-un moment prielnic, incu30lpata a asigurat paza în timp ce inculpatul sustrăgea portofelul victimei din rucsacul pe care îl purta în spate. Ulterior, ea s-a deplasat la câteva bancomate, unde, de asemenea, a asigurat paza, în timp ce inculpatul a folosit cardul persoanei vătămate și a efectuat operațiuni bancare”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Adauga un comentariu