Actualitate

Se mai dau amenzi dacă nu ai declarația din 15 mai? Nelu Tătaru: „Oamenii trebuie responsabilizați!“

Publicat: 13 mai 2020
Nelu Tătaru despre situația României în pandemia de coronavirus
Nelu Tătaru a anunțat că din 15 iunie în România va fi în continuare stare de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre modul în care vor se vor putea deplasa românii în afara localităţii de domiciliu după data de 15 mai.

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că nu s-a luat o decizie încă în privința amenzilor după data de 15 mai. „Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Adauga un comentariu