Eveniment-Social

Se mai pot obține bani prin intermediul acestui program. Iată ce documente trebuie să depuneți

Publicat: 11 dec. 2019

Programul de stimulare a angajării tinerilor în mediul rural nu a trezit interesul multor angajatori.

Doar patru fermieri din Iași s-au înscris în programul derulat de stat. Cei interesați mai pot depune dosarele la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a alocat la nivel național suma de 3 milioane de lei în acest an, pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară. Banii sunt utilizați pentru acordarea unor facilități fiscale atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Astfel, fermierul care angajează doi tineri va primi un sprijin lunar de 1.000 de lei pentru fiecare, dacă tânărul are studii superioare în domeniu, de 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate și de 500 de lei pentru persoanele fără. De asemenea, angajatul beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut. Programul vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri în vederea angajării, cu normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni.

Ce documente trebuie să depună fermierii?

Termenul de depunere a actelor expiră la sfârșitul acestui an. Fermierul trebuie să facă dovada angajării a doi tineri pentru a primi sprijinul financiar de la stat. De asemenea, fermierul care arată că angajații au urmat cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare pot obține sumele promise. Pentru a beneficia de prevederile legii, fermierii au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă. La rândul său, tânărul beneficiar al programului care va fi angajat în condițiile acestei legi beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut stabilit potrivit contractului individual de muncă încheiat în cadrul programului.loading...

Adauga un comentariu