National

Se modifică regulamentul Camerei Deputaților! Ce obligație vor avea deputații la începutul mandatului

Publicat: 23 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se modifică regulamentul Camerei Deputaților Ce obligație vor avea deputații la începutul mandatului
Camera Deputaților din România este una din cele două camere a Parlamentului bicameral al României. La fel ca și cealaltă cameră, Senatul, Camera Deputaților este aleasă prin vot universal, liber, secret și direct de către cetățenii cu drept de vot ai României.

Miercuri, 23 iunie 2021, deputații au adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia la începutul mandatului, aceștia vor avea obligația de a-și depune un CV, care va fi publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În acest sens, proiectul adoptat aduce modificări regulamentului Camerei Deputaţilor.

„În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat”, se precizează în proiect.

Se modifică regulamentul Camerei Deputaților. Cine sunt inițiatorii proiectului

Cei care au inițiat proiectul sunt deputaţii minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Ovidiu Ganţ. Aceștia au argumentat că parlamentarii trebuie să fie transparenți în activitatea pe care o desfășoară.

„Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională”, au precizat aceştia.

Adauga un comentariu