Eveniment-Social

Se organizează ediția a XII a a concursului de creație în limba engleză „Winter Wonderland”! Concursul se adresează tuturor elevilor

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se organizează ediția a XII a a concursului de creație în limba engleză Winter Wonderland Concursul se adresează tuturor elevilor
Acest concurs este destinat tuturor elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și vor avea sarcini diferite, conform nivelului de dificultate pentru categoria de vârstă din care fac parte

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, organizează ediția a XIIa a concursului de creație în limba engleză, care este destinat tuturor elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. Singura condiție pe care o impun este ca elevii care vor participa la acest concurs să dețină permis la bibliotecă, iar cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-un volum care va intra în fondul bibliotecii. De asemenea și lucrările artistice ale elevilor din ciclul primar vor fi expuse la sediul bibliotecii. Lucrările pot fi trimise pe email-ul lor până pe 27 noiembrie, iar premierea va fi ținută în data de 16 decembrie.

Cei din cadrul Bibiliotecii Județene „Gh.Asachi” Iași transmit faptul că premiile vor consta în în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și câte un exemplar din broșura publicată. Și rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii și pe pagina lor de Facebook.

La concursul de creație în limba engleză vor putea participa toți elevii

Acest concurs este destinat tuturor elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și vor avea sarcini diferite, conform nivelului de dificultate pentru categoria de vârstă din care fac parte.

„Elevii din ciclul primar vor prezenta un desen, o pictură sau un colaj într-o manieră individuală și originală, care exprimă spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe verso sau atașat lucrării vor scrie în limba engleză un text referitor la același subiect (maxim 35 de cuvinte). Elevii claselor 0, I și a II-a, vor scrie doar 10 cuvinte în engleză, referitoare la tema dată. Lucrările artistice însoțite de texte vor fi depuse la American Corner, la sediul central al Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi”, până la data de 27 noiembrie 2022”, declară reporterilor BZI Mihaela Morariu, șef. Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR.

Elevii din ciclul gimnazial și liceal va trebui să scrie o lucrare literară originală în limba engleză, în format digital, în programul „Word” și să o trimită pe adresa de email destinată concursului.

„Participanții din ciclul gimnazial și liceal vor scrie o lucrare literară originală (povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Creațiile vor fi redactate în limba engleză și vor avea între 500 și 700 de cuvinte.

Textele vor fi editate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt), font Times New Roman, 12 pt., spațiere 1 și vor fi trimise până la data de 27 noiembrie 2022 pe adresa de e-mail [email protected]. Participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul lucrării) numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numărul de telefon, numele școlii și al profesorului coordonator (acolo unde este cazul). Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea lucrării și descalificarea concurentului”, menționează șefa Serviciului de Proiecte și Programe culturale.

În juriul concursului de creație în limba engleză vor fi profesori specializați:„ Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate și calității exprimării”

În cadrul concursului de creație în limba engleză, intitulat „Winter Wonderland” vor juriza profesori specializați și vor acorda o importanță aparte talentului literar, exprimării de calitate și originalității lucrării. Iar, cele mai apreciate lucrări ale elevilor participanți vor fi publicate într-un volum din fondul bibliotecii.

„Juriul va fi format din profesori de limba engleză. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate și calității exprimării. Ca și la edițiile anterioare, cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-un volum care va intra în fondul bibliotecii. Lucrările artistice ale elevilor din ciclul primar vor fi expuse la sediul bibliotecii” , transmite Mihaela Morariu.

Premiile pentru finaliștii concursului de creație vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și câte un exemplar din broșura publicată, iar ceremonia de premiere se va ține în data de 16 decembrie.

„Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și câte un exemplar din broșura publicată. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 16 decembrie 2022, ora 15.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii și pe pagina de facebook”, adaugă Mihaela Morariu, pentru cei interesați de concursul de creație în limba engleză.

Adauga un comentariu