National

Se pregătește o nouă ordonanță militară. Ce categorii sunt vizate

Publicat: 03 apr. 2020

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Interne Marcel Vela să pregătească o nouă Ordonață Militară prin care să reglementeze perioada de izolare, dintre curse, a șoferilor care asigură transportul de mărfuri.

,,Cred că ar fi binevenită o ordonanță militară, prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declarațiilor de către șoferii străini pentru a elibera zona și a fluidiza traficul (…) Așadar, nu mai completează chestionarul, semnează doar declarația că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în stațiile de benzină și parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Noua Ordonață Militară va reglementa și intrarea în carantină a persoanelor care vin din zonele roșii.

Astfel, toți călătorii care vin în România din Marea Britanie, Belgia, SUA, Turcia, Austria, Olanda și Elveția vor intra automat în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

Măsura plasării în carantină înlocuiește măsura autoizolării la domiciliu, valabilă până astăzi, deoarece țările menționate mai sus au devenit „zone roșii”.
Comentarii
  • Sunteti inconstienti! Ati uitat de calea ferata pe care se pot transporta cantitati importante de marfuri! Pe ce lume traiti??? In interventiile si legislatia referitoare la starea de urgenta nu se pomeneste nimic de calea ferata si nici de personalul care lucreaza aici, care trebuie sa aiba o calificare speciala si care ste la datorie indiferent de vreme si sarbatori. De ce oare? Tovarasul Orban a si fost ministrul Transporturilor….

Adauga un comentariu