Actualitate

Se redeschid restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacole în Focșani

Publicat: 01 dec. 2020

Se redeschid restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacole în Focșani. Măsurile sunt prevăzute şi pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Focşaniul înregistrează în ultimele două săptămâni un număr de 2,34 cazuri confirmate la mia de locuitori, faţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori cât erau pe 17 noiembrie.

Măsura redeschiderii, luată pentru 14 zile

Din aceste motive, pentru următoarele 14 zile sunt deschise publicului activităţile din interiorul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, restaurantelor şi cafenelelor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Aceleaşi măsuri sunt prevăzute şi pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Iată că simţul civic de care au dat dovadă cetăţenii Municipiului Focşani se reflectă în scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2, timp în care mai multe oraşe din ţară se confruntă cu o creştere alarmantă a numarului de îmbolnăviri şi decese cauzate de noul coronavirus. Primarul Cristi Valentin Misăilă mulţumeste în mod public focşănenilor pentru respectarea măsurilor luate de către autorităţi şi atenţionează asupra necesităţii respectării acestora şi în continuare.

Totodată, edilul Municipiului Focşani mulţumeste cadrelor medicale, dar şi tuturor celor care sunt, zi de zi, în prima linie a «războiului» cu acest virus perfid şi ucigaş, eforturile lor făcând posibila relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi”, potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani.

Localitatea din România unde rata de infectare cu COVID-19 este zero

în România. o localitate unde rata de infectare cu Covid este zero. Este vorba despre localitatea Sâmbătă de Sus, din județul Brașov, care se afla în carantină zonala. Astfel, ca urmare a acestei carantinari, rata de infectare a ajuns la zero. CJSU Brașov a decis încetarea carantinei zonale.

Sâmbătă de Sus, localitate din județul Brașov aflată în carantină, a ajuns la zero cazuri de Covid-19, după 14 zile de restricții. Astfel, Consiliul Județean pentru Situații de Urgentă (CJSU) a decis luni încetarea aplicabilităţii ordinul şefului DSU, emis în 16 noiembrie, privind instituirea carantinei zonale.

„Având în vedere faptul că în unitatea administrativ-teritorială Sâmbăta de Sus rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este 0.00, începând cu data de 01.12.2020, ora 0:00 încetează aplicabilitatea măsurii de carantinare zonală”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Braşov

Peste 475.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în România

Până luni, 30 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 353.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 28.11.2020 (10:00) – 29.11.2020 (10:00) au fost raportate 148 de decese (86 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

147 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Până în prezent, la nivel național, au fost făcute 4.097.782 de teste. Dintre acestea, 16.225 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.348 la cerere.

Adauga un comentariu