Local

Se va face dreptate? Deputatul zero, Nicolae Bănicioiu va fi audiat în dosarul Colectiv

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se va face dreptate Deputatul zero Nicolae Bănicioiu va fi audiat în dosarul Colectiv
Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății

Deputatul zero al Iaşului, omul care a coordonat, prin prisma funcţiei de ministru al Sănătăţii, cazul Colectiv, va fi audiat astăzi. Deputatul care a candidat din partea Iaşului pentru un post în Parlament trebuie să dea explicaţii procurorilor.

Fostul ministru al Sănătăţii va sosi în cursul zilei de astăzi la Parchetul General. Acesta va fi audiat la patru ani de la Colectiv. Marţi a fost audiat şi Raed Arafat.

Părinţii victimelor şi supravieţuitorii tragediei au depus plângeri penale. Sunt vizate acuzaţii grave la adresa deputatului zero. Nicolae Banicioiu este acuzat de neglijenţa şi ucidere din culpă. Fostul ministru al Sănătăţii a gestionat, conform plângerilor, a gestionat extrem de prost întreaga situaţie.

În 30 octombrie 2019 se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajung’nd atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65. De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Adauga un comentariu