International

Secretarul american de stat Antony Blinken a vorbit, marți, la telefon cu omologul rus Serghei Lavrov

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secretarul american de stat Antony Blinken a vorbit marți la telefon cu omologul rus Serghei Lavrov
Sursa citată nu a precizat ce subiecte au fost abordate de șefii diplomațiilor americană și rusă

Convorbirea a avut loc în cursul după-amiezii, în timp ce atenția presei internaționale era concentrată pe discuția de la Moscova, dintre președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz.

Blinken și Lavrov au mai discutat în cursul weekend-ului și au convenit atunci să rămână în contact, notează CNN, care citează Departamentul de Stat al SUA.

Sursa citată nu a precizat ce subiecte au fost abordate de șefii diplomațiilor americană și rusă.

Discuția celor doi vine după anunțul făcut de Rusia, privind retragerea la bază a unor trupe deplasate în apropierea graniței cu Ucraina.

Însă oficialii SUA așteaptă să vadă dovezi concrete în acest sens.

„Este important să încercăm să verificăm, în virtutea faptului că am mai văzut alte situații în trecut în care Rusia a pretins că recurge la dezescaladare, dar faptele de pe teren au arătat că nu este adevărat”, a spus ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith.

Într-un alt demers legat de evoluția crizei dintre Rusia și Occident, președintele american, Joe Biden, intenționează să discute din nou, marți, cu omologul francez Emmanuel Macron.

Biden și Macron au vorbit sâmbătă, separat, cu președintele rus Vladimir Putin.

În timp ce convorbirea Biden – Putin a durat circa o oră și nu a adus schimbări semnificative, Macron a discutat cu liderul rus timp de 1 oră și 40 de minute.

Potrivit Kremlinului, cei doi au avut un „schimb de opinii aprofundat” iar Palatul Elysee a precizat că dialogul s-a concentrat pe „condițiile de securitate și stabilitate în Europa”.

Adauga un comentariu