Prima pagină » Culinar » Secrete pentru gogoși pufoase – De ce nu se pune zahăr în aluat
Secrete pentru gogoși pufoase - De ce nu se pune zahăr în aluat

Secrete pentru gogoși pufoase – De ce nu se pune zahăr în aluat

13 apr. 2021, 12:09,
în Culinar

Pentru micul dejun de weekend, nişte gogoşi cu zahăr pudră ori cu magiun sunt nemaipomenite. Pufoase, delicioase şi săţioase. Le poţi face clasic, după reţeta bunii, sau poţi încerca o metodă modernă, din cofetării şi patiserii. Înainte de a te apuca de gătit, află câteva secrete ca să îţi iasă gogoşi pufoase.

Trucurile sunt adunate de la gospodine pricepute. Pot părea nesemnificative ori chiar banale, dar, de fapt, ele îţi garantează textura aerată şi fină. Spre exemplu, ştii că nu prea trebuie să pui zahăr în aluat? Dacă pui, trebuie foarte puţin. Află răspunsul din acest material.

Secrete pentru gogoşi pufoase. Trucurile gospodinelor

Iată câteva secrete despre modul de preparare al gogoşilor:

  • ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei în momentul în care te apuci de gătit. Aşadar, asigură-te că le scoţi din frigider cu câteva ore înainte de a le amesteca;
  • dacă foloseşti drojdie uscată, trebuie mai întâi dizolvată cu puţin lapte călduţ;
  • folosește făină de cea mai bună calitate. Testează făina 550;
  • făină trebuie cernută înainte, pentru a sparge eventualii bulgăraşi, din cauza cărora gogoşile nu vor avea textură pufoasă;
  • dacă făina este uscată şi de calitate, foarte posibil să fie nevoie să pui un pic mai mult lapte decât scrie în reţetă. De ce? Pentru că va avea o capacitate de absorbţie a umidităţii mai mare;
  • dacă vrei să frămânţi manual aluatul, mai întâi omogenizează ingredientele cu lingura, apoi frământă cu mâinile;
  • untul se încorporează treptat şi topit. Nu trebuie să fie fierbinte;
  • aluatul de gogoşi trebuie frământat în jur de 15 minute cu mâinile. În cazul în care foloseşti robot, atunci redu timpul la numai 10 minute.

Cum se prăjesc gogoşile

Pentru a face gogoşi bune şi pufoase, ai nevoie de ulei şi de o tigaie. Pune uleiul în tigaie şi ai grijă să se încingă bine. Abia când ajunge la o temperatură înaltă, pune gogoşile la prăjit. Dacă le pui mai devreme decât trebuie, ele vor absorbi mult ulei. De asemenea, imediat ce s-au prăjit pe ambele părţi, scoate-le din tigaie şi pune-le pe nişte prosopele absorbante de bucătărie. Astfel, vei îndepărta orice exces de ulei.
Cum îţi dai seama că ai făcut gogoşi pufoase? Ei bine, găurile din miezul gogoşilor sunt dovada că aluatul a avut consistența perfectă, dar şi că a stat suficient timp la dospit, iar apoi la prăjit.
În al doilea rând, din aluatul frământat poţi rupe bucăţi, pe care să le modelezi sub formă de bilă. Pe acestea lasă-le la crescut, apoi modelează-le şi pune-le la prăjit.

Zahărul – Ingrediente de evitat

Zahărul nu este un ingredient interzis când e vorba de gogoşi, dar este important să ştii când anume să-l foloseşti. În aluat, spre exemplu, se pune foarte puţin. De ce? Pentru că zahărul se arde în momentul în care gogoşile se prăjesc în uleiul încins.
Dacă pui zahăr mult, aluatul nu va creşte suficient. În plus, gogoşile se servesc cu zahăr pudră. Aşadar, e un motiv în plus, să nu pui mult zahăr în compoziţie.

Ca să te îndulceşti în această perioadă, încearcă nişte gogoşi de post sau nişte clătite fără lapte.

Bugetul.ro
Panică la Altex și Flanco după anunțul eMAG. Cum reușește cel mai mare magazin online din România să își depășească principalii rivali din piața autohtonă
redactia.ro
Bucurie fără margini pentru Vladimir Putin. Ce cadou îi pregătește Donald Trump președintelui Rusiei
Bugetul.ro
Cardurile românilor, alimentate cu 375 de lei. Guvernul a decis ca pensiile acestor seniori să fie majorate cu o sumă considerabilă în perioada următoare
a1.ro
Oana Radu, taxată dur pentru kilogramele în plus. Cum a apărut la Sala Palatului alături de Dorian Popa
Playtech.ro
Imaginile zilei! Gestul făcut de Ilie Bolojan când nu ştia că este filmat. Cei din jur au rămas fără cuvinte, s-a urcat şi…
observatornews.ro
Cum arată viaţa unui dependent de jocuri de noroc. Iancu Guda: "Sunt tragedii, familii destrămate"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Călin Georgescu, informator. A fost deconspirat
realitatea.net
Băutura bogată în colagen care întinerește pielea și fortifică oasele în doar o lună. Conține un ingredient cheie, pe care îl găsești la 2 lei în magazine
SportpeSurse
A fost executat fără milă și dat afară de la Digi! Nimeni nu știe ce s-a întâmplat
Playtech.ro
Ce trebuie să faci după ce ai moștenit un apartament? Proceduri pentru a deveni proprietar cu acte în regulă
Dailybusiness.ro
Călin Donca îi învață pe români cum să facă bani în 2025: „Eu puteam să fiu mult mai bogat decât sunt”
RomaniaTV
Cuplul-surpriză al momentului! Mădălina Ghenea şi Sebastian Stan, împreună! Unde şi cum au fost surprinşi cei doi
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI din Ucraina. Anunțul făcut de Zelenski, după umilința din SUA. Nimeni nu credea că o să mai audă asta!
redactia.ro
Decizia neașteptată luată de americani în privința Rusiei. Donald Trump i-a surprins pe toți
ego.ro
Blocaj în divorțul Prodan - Reghe! Palatul de la Snagov, ipotecat! Declarațiile exclusive ale celor doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`