National

Secţia Pneumologie a Spitalului din Suceava, închisă. Personalul medical, testat pentru coronavirus

Publicat: 18 mart. 2020

Mai multe cadre medicale – medici, asistente şi infirmiere – din secţia Pneumologie şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava sunt în prezent izolate şi testate pentru coronavirus.

Cadrele medicale sucevene au intrat în contact cu un bărbat infectat cu COVID-19, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, unitatea medicală. Bărbatul respectiv, în vârstă de 37 de ani, fără istoric de călătorie şi fără contacţi pozitivi, cu simptomatologie respiratorie, a fost internat pe 13 martie în Secţia Pneumologie.

A fost testat, confirmat cu COVID-19 şi transferat pe 17 martie la Iaşi.

Secția va fi eliberată

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că personalul tot medical care a intrat în contact cu pacientul respectiv este identificat şi testat şi, în funcţie de rezultate, urmează să intre în izolare. Totodată, Secţia de Pneumologie va fi eliberată şi dezinfectată.

Când a fost internat bărbatul respectiv, în secţie se aflau internaţi circa zece bolnavi care, de asemenea, vor fi izolaţi şi testaţi.

În prezent, SJU Suceava are în stoc 600 de kit-uri compuse din combinezon, măşti şi ochelari. Acest stoc este distribuit, după necesităţi, în secţiile în care se intră în contact cu pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, respectiv Boli Infecţioase, AŢI, UPU, Bloc operator.

Totodată, se află în curs de achiziţionare echipamente ce ar putea intra în componenţa a încă 500 de astfel de kit-uri.

Adauga un comentariu