Actualitate

Securizarea avansului pentru locuință – măsură unică pe piața imobiliară

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Securizarea avansului pentru locuinta  măsură unică pe piața imobiliară

Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, implementează măsuri unice în piață, menite să liniștească îngrijorările clienților, prin eliminarea potențialelor riscuri la care aceștia sunt expuși în privința avansului plătit către dezvoltator. Toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite.

Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare.

Ipoteca pe cont este o garanție reală mobiliară, prin constituirea căreia se garantează o anumită obligație a constituitorului, în cazul de față dezvoltatorul, față de creditorul garantat, și anume clientul ce achiziționează o locuință într-unul dintre proiectele imobiliare Prime Kapital.

Care sunt avantajele acestui serviciu?

  • garantarea faptului că Prime Kapital nu va utiliza avansul achitat până când locuința nu este finalizată;
    • eliminarea riscului de pierdere a avansului, în cazul în care dezvoltatorul nu își va ține promisiunea de a livra locuința contractată;
    • restituirea imediată a avansului, clientul nemaifiind nevoit să treacă printr-un proces civil, deoarece, conform legii, contractul de ipotecă mobiliară constituie titlu executoriu;
    • certitudinea că sumele plătite drept avans la achiziția locuinței dorite sunt păstrate în siguranță.

Cine poate beneficia de acest serviciu?

Toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar Prime Kapital (Silk District în Iași, Marmura Residence & Avalon Estate în București și Pleiades Residence în Ploiești) pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite.

Prin implementarea serviciului de securizare a avansurilor clienților, Prime Kapital separă procesul de vânzare a locuințelor de potențialele riscuri ale dezvoltării proiectelor rezidențiale, oferind clienților certitudinea că sumele plătite drept avans la achiziția locuinței dorite sunt păstrate în siguranță.

Detalii legate de modul în care poate fi achiziționat un apartament în Silk District pot fi găsite pe site-ul https://silkdistrict.ro/ sau la biroul de vânzări din Calea Chișinăului nr. 22, Iași.

Adauga un comentariu