National

Şedinţă de Guvern. Ludovic Orban: „Vor fi dispuse toate măsurile pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus”

Publicat: 21 iul. 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi dispuse toate măsurile pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că în sfârşit avem legea izolării, carantinării, iar şedinţa Guvernului este convocată pentru a modifica HG privind prelungirea stării de alertă şi pentru a include modificările necesare.

Acesta a mai spus că de astăzi autorităţile au din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are la dispoziţie orice Guvern într-o ţară democratică.

”Începând de astăzi, avem din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are orice guvern pentru a lupta eficient contra pandemiei. Sunt reglementate prin lege măsurile specifice şi ne-a revenit practic dreptul de a putea lua măsuri de protecţie a sănătăţii publice. Reamintim românilor că în urma decizii peste 900 de pacienţi au cerut externare şi peste 3.000 de români diagnosticaţi nu au fost internaţi în spitale. Nu am putut impune izolarea, pentru toate persoanele care au fost infectate în această perioadă în urma anchetelor epidemiologice nu aM putut dispune izolarea faţă de persoanele cu care au intrat în contact. Aceste două săptămâni de vid legislativ pot avea efecte negative”, a afirmat prim-ministrul.

Premierul a afirmat că vor fi dispuse toate măsurile pentru a opri răspândirea epidemiei.

”Am avut reuniunea a CNSU care a luat deciziile necesare pentru pregătirea şedinţei de Guvern”, a subliniat prim-ministrul.

Orban a mai precizat că, odată cu apariţia Legii 136 (privind carantina şi izolarea – n.r.) practic avem două legi pe care trebuie să le avem ca bază legală.
„Odată Legea 55 şi Legea 136. Pe lângă hotărârea de guvern pe care o vom adopta, care reintroduce măsura izolării, carantinării, carantinării zonale, va trebui să pregătim actele normative subsecvente în baza Legii 136, cu spaţiile de carantină, sunt mai multe acte normative care trebuie pregătite rapid. Particip la ora 11 la videoconferinţa cu directorii DSP şi la ora 17 la videoconferinţa cu prefecţii”, a anunţat Ludovic Orban,

Adauga un comentariu