Local

Ședință operativă, organizată de prefectul Marian Grigoraș. S-a discutat despre depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori în unele localități ieșene

Publicat: 04 nov. 2020
Ședință operativă la Prefectura Iași
În această dimineață, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a convocat o ședință operativă la care au participat președintele Consiliului Județean Iași, inspectorul șef ISU, inspectorul șef IJJ, adjunctul IPJ, directorul DSP, precum și primarii din comunele în care este depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori: Holboca, Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Ciurea, Popricani.
Situația ratei de infectare pe fiecare dintre aceste comune este următoarea: Holboca (3,64), Rediu (3,62), Valea Lupului (3,77), Miroslava (3,89), Ciurea (3,33), Popricani (3,03).
În toate aceste comune, de la atingerea acelui nivel de infectare au fost luate măsurile stabilite prin legislația specifică, respectiv: trecerea unităților de învățământ pe scenariul roșu, suspendarea activității restaurantelor și cafenelelor, suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, interzicerea desfășurării de concerte.
Totodată, aceste comune au fost cu prioritate în atenția organelor de control, care au efectuat verificări în echipe mixte în spații publice, la operatori economici, precum și pe mijloacele de transport în comun. De altfel, aceste controale vor fi intensificate în perioada următoare.
Prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii vor analiza în perioada imediat următoare noi măsuri punctuale, ce pot fi luate la nivel local.
În luna octombrie, la nivel județean, în contextul verificării respectării măsurilor de protecție sanitară, organele de control au aplicat un număr de 4.648 sancțiuni, respectiv o medie de 150 pe zi.

Misiuni și constatări pe linie de ordine publică în luna octombrie 2020

În luna octombrie 2020 jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia  prevenirii răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Au fost efectuate un număr de 180 misiuni de asigurare a ordinii publice și 1024 activități în dispozitiv mixt de menținere a siguranței publice, s-au derulat activitățile pentru executarea a 232 mandate de aducere și au continuat misiunile de protecție instituțională la obiectivele aflate în competență.

Pe timpul misiunilor desfășurate au fost aplicate un număr de 2110 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 323.800 lei. Dintre acestea, un număr de 1140 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau portului mijloacelor de protecție individuală.

În cadrul misiunilor au fost desfășurate și 199 activități de prevenire în context Covid, prilej cu care cetățenii au fost informați cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor respectarea regulilor privind distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor  și purtarea măștii atât în spațiile închise, cât şi în spațiile publice deschise.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Comentarii
  • Dar care este rata de infectare de la nivelul municipiului Iași? Din câte știu la sfârșitul săptămânii trecute era de 2.98… rareori apare această informatie, de parcă ar fi secret de stat!

Adauga un comentariu