National

Ședința PNL a luat sfârșit. Liberalii nu-l vor susține pe Dacian Cioloș

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședința PNL a luat sfârșit. Liberalii nu-l vor susține pe Dacian Cioloș
PNL nu-și va schimba reprezentanții din conducerile Camerei Deputaților și Senatului

Liderii PNL, reuniţi marţi seară în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), au discutat despre criza politică, fără a lua însă o decizie prin vot, au declarat surse participante la reuniune pentru News.ro.

Potrivit acestora, la discuţiile de miercuri cu Dacian Cioloş, liberalii vor pleca de la premisa exprimată public de Florin Cîţu încă de luni seară: USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

”Mâine (miercuri – n. red.) va avea loc o discuţie în patru – Cîţu, Kelemen, Pambuccian şi Cioloş -, urmând ca ulterior preşedintele PNL să aibă o nouă reuniune doar cu omologul său de la UDMR şi cu liderul minorităţilor, fără participarea lui Dacian Cioloş”, au mai explicat sursele citate pentru News.ro.

O singură persoană participantă la discuţie, Dan Meran, liderul PNL Sector 5, a spus că firesc ar fi ca PNL să refacă coaliţia cu USR şi UDMR, dar cu un premier liberal, au mai precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Florin Cîţu le-ar fi spus membrilor BPN că Ludovic Orban ar trebui să revină la sentimente mai bune şi a promis că îi va da un telefon în acest sens.

În ceea ce priveşte înlocuitorul lui Orban la şefia Camerei Deputaţilor, BPN a decis prin vot ca, în cazul în care acesta va demisiona miercuri din funcţie, Florin Roman să fie susţinut ca preşedinte interimar.

Rareș Bogdan a explicat de ce Klaus Iohannis l-a ales pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Rareș Bogdan spune că dacă Dacian Cioloș va eșua în ”negocierile cu PSD și AUR” pentru o majoritate parlamentară, atunci el va da dovadă de o ”iresponsabilitate crasă”, pentru că s-a auto-propus premier fără a avea o susținere. Liderul liberal a precizat că PNL are o singură variantă de premier, pe Florin Cîțu, dând de înțeles că parlamentarii partidului nu vor pune umărul pe instaurarea unui nou cabinet Cioloș.

”Președintele a luat act de propunerile partidelor și l-a ales pe cel cu mai mulți parlamentari. Noi vom sta de vorbă cu domnia sa și vom merge cu mandatul BPN. Noi vom continua să guvernăm, chiar și cu mâinile amputate.

Le propun să fie atenți la nevoile oamenilor. Vom sta de vorbă împreună, vom lua toate deciziile în BPN. Așteptăm ca domnul Cioloș să își finalizeze discuțiile cu AUR și PSD. Eu sper ca el să nu fi venit în fața președintelui cu o ofertă de a fi premier fără să fi avut în spate o majoritate.

Dacă domnul Cioloș nu va contura o majoritate, ceea ce ar arăta o iresponsabilitate crasă, atunci președintele va face o nouă consultare cu partidele politice. Noi avem o singură propunere: Florin Cîțu!”, a declarat Rareș Bogdan.

Adauga un comentariu