Local

Şef de Poliţie, condamnat pentru trafic de droguri! Sentință – bombă dată astăzi de judecătorii ieşeni!

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şef de Poliţie condamnat pentru trafic de droguri Sentință - bombă dată astăzi de judecătorii ieşeni
Cristian Danu, fost șef de Poliție

Vineri, 16 octombrie 2020, magistrații ieșeni au decis condamnarea pentru trafic de droguri a unui șef de poliție. Astfel Cristian Danu, șef de poliție, a fost condamnat la șase ani și zece luni de închisoare.

„Instanţă respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul DANU CRISTIAN, împotriva sentinţei penale din data de 5 iunie 2020, pronunţată de Tribunalul Vaslui, sentinţă pe care o menţine, au precizat vineri magistrații ieșeni.

Iniţial, individul fusese condamnat de Tribunalul Vaslui la 6 (şase) ani şi 10 (zece) luni închisoare.

Fost șef de poliție făcea trafic de droguri alături de iubita sa

La debutul lunii februarie a anului 2019, fostul şef de poliţie Cristian Danu a fost prins în flagrant în momentul în care ridică un colet cu droguri. Acesta era şef de post la Răducăneni. Acesta a implicat-o şi pe iubita sa, cu ajutorul căreia ar fi introdus cantităţi uriaşe de droguri de mare risc în România.

De asemenea, pe lângă drogurile aduse în ţară, acesta supraveghea şi o cultură de cannabis în judeţul Vaslui. Marfa era trimisă în mai multe locaţii din judeţ şi nu numai. În momentul în care a fost prins nu a dorit să spună nimic. Deşi nu a cooperat, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au reuşit să demonstreze vinovăţia poliţistului.

Cristian Danu alături de iubita sa făceau afaceri ce prosperau pe zi ce trecea. Fostul şef de post de la Răducăneni a fost ajutat de concubina sa, o tânără din Hunedoara, care era implicată în afacerile ilegale ale iubitului său. Niciun membru al familiei sale sau prieteni apropiaţi nu cunoşteau cu ce se ocupa Diana Lăcrămioara Muntean. Pe 3 februrarie 2019 a fost reţinută şi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Tânăr care poza în poliţistul corect

Cristian Danu a fost un tânăr care reuşea să facă bani din orice fel de acţiuni, ilegală sau nu. În anul 2017 a devenit poliţist, încadrat din sursă externă. Acesta a ajuns în foarte scurt timp prin anumite etape specifice şef de post la Răducăneni. Deşi era om al legii, acesta a preferat să păteze haina şi imaginea Poliţiei Romane, fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de droguri din judeţ.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Vaslui, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi cu ajutorul poliţiştilor ieşeni au făcut „radiografia” unui traficant de droguri ascuns în uniformă de poliţist.

„S-a descins în două locaţii în care locuiau cei doi traficanţi. Într-una dintre locaţii, aflată în zona CUG, a fost găsită o cantitate impresionantă de Cannabis. Poliţiştii au ridicat 10 kilograme de cannabis, iar din altă locaţie, din zona Alexandru cel Bun, aproximativ două kilograme de cannabis şi pastile Ecstasy. Fostul şef de post se pare că aducea în ţara droguri, iar apoi le distribuia în Iaşi şi nu numai. Danu nu se complică să vândă cantităţi mici. Prefera, din câte se pare, să vândă câteva sute de grame de „marfă” odată. Aşa câştiga bani mulţi şi scapă de marfă repede”, potrivit informațiilor transmite de autorități în urmă cu un an.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane fac trafic de droguri, la Iași.

Adauga un comentariu